1 nap alatt telt meg a 180 napos világkörüli hajóút

by Waterfan
180 nap alatt Föld körül luxus hajóút elfogyott megtelt

Az Oceania Cruises, a világ vezető kulináris és úti cél központú hajózási társasága bejelentette, hogy a 2023-as Around the World in 180 Days, magyarán 180 nap alatt a Föld körül névre hallgató útja a kihirdetést követő 1 napon belül megtelt a nagyközönség számára.

A 2023-as világkörüli, különleges utazás iránt mutatkozó elsöprő érdeklődés egyértelműen mutatja, hogy a tapasztalt utazók milyen lelkesedéssel várják a magával ragadó és emlékezetes utazási élményeket. Könnyen lehet, hogy az AirBnb igazgatójának végül csak nem jön majd be a jóslata.

„A világ előtt álló kihívások ellenére az utazók egyértelműen a jövőre koncentrálnak, és kihasználják ezeket az új lehetőségeket a világ bejárására és az egész életre szóló emlékek megtapasztalására.

– mondta Bob Binder, az Oceania Cruises elnöke és vezérigazgatója

180 nap alatt a Föld körül hajóút 33 ország, 96 úti cél érintésével, fejenként 37000 dollártól

A hangulatfelelős videót elnézve nem csoda, hogy a különleges hajóút népszerű. Akinek nem kezd el szaporábban verni a szíve a kisfilm láttán és a zene hallatán, az valószínűleg jégből van, de nem gond, akkor is el fog olvadni a végén. Más kérdés, hogy a társaság által szervezett, gyakran fél évnél is hosszabb utak alsó hangon 37000 amerikai dollártól kezdődnek fejenként, erre a programra a legdrágább akciós jegy 131199 USD volt. A költségeknél gondoljunk bele, hogy a vakációzó párok időközben nem dolgoznak. Vagyis, nem keresnek úgy pénzt, mint az átlagember, de valószínűleg menet közben is eldöcög az üzletük odahaza, szóval érdemes tanulnunk tőlük, mert átlagemberek nem jutnak el ilyen útra.

A 180 nap alatt a Föld körül programja 2023. január 25-én indul San Francisco-ból, és ugyanoda érkezik vissza, napra pontosan 6 hónap elteltével. Eközben 4 kontinens, 33 ország és 96 kikötő érintésével haladnak, útba ejtve 60 UNESCO világörökségi helyszínt, valamint egy 3 napos expedíció túrát az Antarktiszon. Ezek lesznek a meglátogatott országok, az utazás időrendje szerint:

USA; Mexikó; Guatemala; El Salvador; Ecuador; Peru; Chile; Argentína; Antarktisz; Falkland szigetek; Uruguay; Brazília; Ghána; Togo; Benin; Egyenlítői-Guinea; Sao Tome and Principe; Namíbia; Dél-Afrika; Mozambik; Madagaszkár; Seychelles-szigetek; Omán; Egyesült Arab Emirátusok; India; Sri Lanka; Burma; Thaiföld; Malájzia; Szingapúr; Kambodzsa; Vietnám; Kína; Japán; Oroszország; Alaszka; Kanada.

A társaság pozitívan értékelte, hogy a jellemzően visszatérő vendégekkel működő iparágra rácáfolva, a mostani foglalások 1/3-a új utastól érkezett, aki még nem utazott az Oceania Cruises fedélzetén.

Csatlakozz zárt csoportunkhoz, és értesülj szállás vélemények mellett sok-sok utazós témáról is.
Érdekes volt? Oszd meg másokkal!

Jó utat, sok élményt,
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó,
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

forrás: Oceania Cruises hivatalos