utazás kiállítás Hungexpo programok pavilon 2020

Újra vár a 44. Utazás Kiállítás március 3-6. között a Hungexpo-n

by admin

2022. március 3-6. között, a koronavírus miatt kényszerűen kihagyott év után a Hungexpo újra megrendezi az Utazás kiállítást és a Budapest Boat Show-t, amelyen a Spabook is előadást tart majd. Az Utazás kiállítás központi témája a turizmus újraindítása a járványidőszak után és az utasbiztonság lesz.

Magyarország legjelentősebb turisztikai eseményén, az idén 44. alkalommal megrendezett Utazás kiállításon 30 ország mintegy 100 kiállítója várja az érdeklődőket. Közel 20 ország önálló standdal képviselteti magát a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Az idei rendezvény a felújított H pavilonban kap helyet, míg a Karaván Szalon az F pavilonban tekinthető meg. A 30. jubileumi Budapest Boat Show-n, a legnagyobb hazai hajókiállításon pedig csaknem 100 hajót tekinthetnek meg a látogatók.

Az Utazás kiállítás belföldi díszvendége Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa, külföldi díszvendége pedig Egyiptom. A Budapest Boat Show díszvendége a Tisza-tó.

Az Utazás kiállítás belföldi Díszvendége Veszprém, amely elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa standján színes programok várják az érdeklődőket.

Idén először vesz részt díszvendégként a kiállításon Egyiptom. A közkedvelt nyaralóhely önálló standon mutatja be az ország turisztikai látványosságait és program lehetőségeit.

Szakmai programok a 44. Utazás kiállításon

Az Utazás kiállításon hagyományosan nemcsak a látogatók találkoznak a kiállítókkal, hanem a turisztikai szakma képviselői is. A 44. Utazás kiállítás szakmai programjainak középpontjában a járvány utáni biztonságos újrakezdés áll. 

Március 3-án a Turizmus Kft. és a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) rendezésében az Újraindítás a minőség jegyében című szakmai fórumon szó lesz a minőség és biztonság, mint alapkövetelmény kérdéséről, a munkaerő-tartalékok hiányáról, az utánpótlás megoldási lehetőségeiről, új foglalkoztatási formákról és a belföldi turizmus erősödéséről.

Március 4-én rendezik az Egészségturizmus Konferenciát, amely fő mottója a biztonságos utazás. A témák között lesz a hazai gyógyturizmus, amelyben fontos szerepük van a gyógyfürdőknek. A konferencia szervezője és moderátora Dr. Szegedi Andrea,a Semmelweis Egyetem adjunktusa, egészségturisztikai szakértője.

Utazás Kiállítás 2022 Programok

Az idei Utazás kiállításon ismét lesz Karaván Szalon, amely 1500 négyzetméter területen csaknem 50 járművel és 15 kiállítóval mutatja meg a lakóautózás élményét és technikai újdonságait. Az érdeklődők nem csupán magukat a járműveket tekinthetik meg, de átérezhetik, hogy milyen érzés ennek a közösségnek a tagja lenni. A kiállítók nagyrésze maga is rendszeresen jár így utazni. A rutinosabbaknak ez egy éves találkozóhely, azok, pedig akik most ismerkednek ezzel az utazási formával, remek lehetőség, hogy első kézből szerezzenek információkat tapasztaltabb utazóktól.

12. Járatlan Utakon Fesztivál a fenntartható, aktív, kalandvágyó egyéni utazók találkozója inspiráló előadásokkal várja az érdeklődőket, akiknek az életét is képes megváltoztatni mindaz az érdekesség, amit tartogat – tapasztalatból írom.

Szombaton és vasárnap 12. alkalommal látható az ország legnagyobb, független utazókat megszólító rendezvénye, a Járatlan Utakon Fesztivál, amelyen több mint 50 vetítéses előadást és 50 kerekasztal beszélgetést szerveznek, elsősorban a független, hátizsákos utazók számára. Spabook részről Utazási trendek, korlátozások, galibák címmel fogok előadást tartani.

A Blogger Corner-en népszerű bloggerek és extrém utazók történeteivel, tippjeivel, tanácsaival ismerkedhetnek meg a látogatók.

A Blogger Corner programjait a nagyközönség mellett a szakma szereplőinek is jó szívvel (és kiemelten) ajánlom, rengeteg lehetőség rejlik a magyar bloggerek megismerésében.

Visszatér az Utazás kiállításra Közép-Kelet-Európa egyetlen, négy napos nemzetközi Afrika tematikus fóruma, amely ezúttal a 10. Hungary Helps Afrika Expo Budapest címet kapta. A Hungary Helps Programmal együttműködésben, a Hungary Helps Program támogatásával megvalósuló rendezvényen 22 szervezet mutatkozik be 480 nm-en, tizenöt afrikai ország képviseletében a HUNGEXPO új építésű H Pavilonjában.

Az expo kiállítói részben azok a non-profit szervezetek, amelyek a Hungary Helps Program támogatásával különböző afrikai országokban példamutató és fenntartható fejlesztési projekteket bonyolítanak. A látogatók turisztikai desztinációkkal is megismerkedhetnek, az Utazz Afrikába Utazási Iroda standjánál személyesen találkozhatnak az iroda csoportkísérőivel, és munkatársaival, és mindent megtudhatnak a Tanzániába, Zanzibárra, Szenegálba, Algériába és más izgalmas régiókba szervezett utazásokról.

Március 3-án szervezi a Humen Media Hungary a Gay Travel Day-t, az LMBTQ turizmusra irányuló témákat felvonultató programot.

Budapest Boat Show

A korábbi évek hagyományait folytatva idén is az Utazás kiállítással egy időben rendezik Magyarország legnagyobb hajós találkozóját, ahol a látogatók egy helyen ismerhetik meg a legfrissebb hajós innovációkat és tekinthetik meg a legnagyobb hajómárkák kínálatát. A kiállítás fő témája ezúttal az Olimpia, mely a színpadon és a Programszigeten is fontos szerepet kap. A Budapest Boat Show idei díszvendége a Tisza-tó.

Az idei rendezvény 5000 négyzetméter területen, közel 50 kiállítóval és mintegy 100 hajóval várja a látogatókat. Nem véletlenül hívják Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötőjének a 30. alkalommal megnyitó Budapest Boat Show-t, hiszen hazánkban máshol ennyi hajót sehol nem látni a parton. A látogatók megtekinthetik, sőt be is járhatják a különböző márkák vitorlás, motoros és elektromos hajójának nagy részét, válogathatnak a hajózáshoz kapcsolódó felszerelések, szolgáltatások, vagy akár ruházatok közül, és beszerezhetik a különböző vízi sportokhoz szükséges eszközöket is.

Biztonság

A jelenleg hatályos jogszabályok alapján rendezvények csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogathatók, melyet a bejáratnál ellenőriznek. A látogatóknak nem kötelező, de ajánlott a maszkviselés.

A Hungexpo a kiállításnak helyet adó pavilonokat, mosdókat, közösségi tereket folyamatosan fertőtleníti, a vírusmentesítést speciális fertőtlenítő gép segítségével végzi. A Hungexpo a pavilonokban jól látható helyen több kézfertőtlenítő pontot helyez ki, továbbá a mosdókban érintésmentes eszközök (csapok, szappan-, fertőtlenítőszer-, papírtörlő adagolók) biztosításával segít a fertőzés megelőzésében.

A HUNGEXPO Zrt. minden munkatársa és alvállalkozója rendelkezik érvényes védettségi igazolvánnyal.

GOLD parkolójegy

Az idei évtől a Hungexpo új szolgáltatással bővíti portfólióját: annak érdekében, hogy a kiállítás megközelítése még kényelmesebb és gyorsabb legyen, úgynevezett GOLD parkolójegy vásárlására van lehetőség 10.000 Ft (bruttó) / nap áron. A GOLD parkolójegy csak a rendezvényre szóló belépővel vagy érvényes meghívóval vehető igénybe. A GOLD parkolójeggyel rendelkező látogatók a Kincsem Parkon keresztül soron kívül érkezhetnek és hagyhatják el a kiállítást, a rendezvény alatt pedig őrzött parkoló áll a rendelkezésükre.

Készpénzmentes fizetés

A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ rendezvényei teljesen készpénzmentesek. A HelloPay „Cashless rendszer” felhasználási területe kibővült, így a helyszínen a pénztárakban vásárolt rendezvény belépőjegyekért, a parkolásért, valamint a területen lévő vendéglátóhelyeken készpénz helyett érintéses bankkártyával, vagy HelloPay kártyával fizethetnek a látogatók.

Nyitvatartás

2022. március 3-6.
Csütörtök: 10-18 óra
Péntek: 10-18 óraSzombat: 10-18 óra
Szombat: 10-18 óra
Vasárnap: 10-17 óra

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben