üzleti utazások karantén országok kivétel listája beutazási korlátozások

Valótlanság az, hogy néhány országból korlátozás nélkül lehet belépni Magyarországra

by Waterfan

Elképesztő fejetlenség uralkodott el az üzleti célú beutazásokról szóló tájékoztatás kapcsán, az imént rádióban is beolvasták, sőt még a kormányzati facebook oldalon is hibás felütéssel (lead) jelent meg, hogy „néhány országból korlátozás nélkül lehet belépni”, de ez nem igaz, semmi valóságalapja nincsen, félreértés az egész.

üzleti céú utazás karantén kivétel országok listája hibás

Üzleti utazások karantén szigorítása történt

A valóság az, hogy az alábbi kivételek között nem szereplő országok esetében az onnan érkezőkre akkor is vonatkozik a 10 napos hatósági karantén kötelezettség, ha egyébként a MAGYAR, vagy a meghatározott kivételek között szereplő állampolgárságú utas tudja igazolni az üzleti utazás tényét. Más országból magyarok hazajöhetnek, de a kivételek között nem szereplő országok állampolgárai akkor sem utazhatnak be hazánkba, ha üzleti célt tudnak igazolni, kivéve, ha a police.hu oldalon kértek egyedi méltányosságot és a Rendőrség jóváhagyta az igényüket, és akkor is csak 10 napos karantén betartásával érkezhetnek hozzánk. (Tehát a listán nem szereplő országokból üzleti célra is kell ilyen méltányosság és marad a karantén, míg a listán szereplő, kivételként meghatározott országok esetében az üzleti cél mentesít a karantén alól!). 

További pontos részletek ebben az eredeti cikkben olvashatók:

A járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet 9/A. § (2) bekezdés f) pontja szerinti államok:

  1. Amerikai Egyesült Államok
  2. Bahrein
  3. Egyesült Arab Emírségek
  4. Indiai Köztársaság
  5. Indonéz Köztársaság
  6. Izrael Állam
  7. Japán
  8. Kínai Népköztársaság
  9. Koreai Köztársaság
  10. Oroszországi Föderáció
  11. Szingapúr
  12. Török Köztársaság
  13. Ukrajna

FRISSÍTÉS: március 2-án éjjel kiegészült a lista további 4 országgal:

  • Azerbajdzsán
  • Kazahsztán
  • Kirgizisztán
  • Üzbegisztán

Ezek mellett pedig továbbra is alapértelmezett az Európai Gazdasági Térség államai, Nagy-Britannia, és Észak-Írország, ezekből is beutazhatnak karantén nélkül az üzleti célú utazók.

Ha turizmus témában hiteles és megbízható információkat szeretnél olvasni, akkor csatlakozz Turizmus Hírek Hitelesen csoportunkhoz, ebben nem lesz hiba. Ez már a többedik eset, amikor kijavítom az országos félreértéseket.

Zárt csoportunkban szállás véleményekről, fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is olvashatsz.
Ha média képviseletében értesülést veszel át, ügyelj a szerzői jogi feltételek betartására és hivatkozd meg a forrást!

Biztonságos utazást, sok élményt,
Mr Spabook
címlap forrása
Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további pontos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben