Beutazási szabályok karantén térkép

Beutazási szabályok aktuális gyűjteménye interaktív világtérképen

by admin

Beutazási szabályok a világ összes országába egyetlen térképen, amit az ENSZ Világélelmezési Hivatala (World Food Program) üzemeltet. Összegyűjti a járvány miatt bevezetett utazási korlátozásokat.

Az angol nyelvű honlapon olyan hasznos információk is fellelhetők a beutazási szabályok mellett, mint a légitársaságok aktuális működése, valamint az adott országokban érvényes karanténszabályok – szúrta ki a Semmelweis Egyetem lapja.

Minden alkalommal felhívom a figyelmet, hogy magyarként első dolgunk a Konzuli Szolgálat oldalán tájékozódni és regisztrálni konzuli védelemre. Az alábbiakban készítettem egy leírást, amivel könnyen átláthatóvá válik az elsőre kicsit sötét kinézetű, de praktikus weboldal.

Hogyan használd a beutazási szabályok térképét?

Beutazási szabályok karantén intézkedések térkép
A térkép elérhető az alábbi linkre kattintva: World Travel Restrictions

Nyisd meg a térképet és kattints arra az országra, amelyik érdekel, ezt 1-es nyíllal jelöltem én Grúziát választottam, mert remek hely, itt írtam róla! Asztali gépen célszerű nézni, mert rengeteg információ lelhető fel. Ha számítógépről nyitottad meg az oldalt, akkor a bal oldali dobozban (2-es nyíllal jelöltem) olvasható a kapcsolódó legfrissebb hírek és aktuális beutazási szabályok és karantén intézkedések listája, ami érinthet minden beutazót, így akár Téged is, amennyiben arrafelé akad bármi dolgot a nyaralástól kezdve az üzleti úton át a rokonlátogatásig.

A képernyő jobb oldalán egy nagyobb szövegdoboz jellegű felületen lehet időrendben megtalálni a legfrissebb információkat az összes országra vonatkozóan. Ennek az alján 3 fül közül lehet választani, ezeket 3-as nyíllal jelöltem:

  • Travel restrictions – utazási korlátozások hírei időrendben
  • Airline information – légitársaságok hírei időrendben
  • Quarantine Measures – karantén intézkedések legfrissebb hírei időrendben.

Ez az interaktív térkép hasznos és érdekes ugyan, de a hivatalos konzuli információt semmi esetre sem írja felül!

Te melyik országot nézted meg először? Írd meg, érdekel az eredmény!

Üdv,
Mr Spabook
forrás: a térképet a Semmelweis.hu szúrta ki

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben