BGE-s hallgatók nyerték meg a nemzetközi turisztikai versenyt

by Kassay Tamás
BGE hallgatok nyerték nemzetközi turisztikai verseny STR Balog Jázmin Éva Boutchichite Noura Molnár Csenge Anna Nguyen Phuong Thao

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának (BGE KVIK) csapata nyerte meg az első közép-kelet-európai turizmus piacelemző versenyt, eredeti becses nevén a 2021 Central & Eastern Europe Student Market Study Competition nemzetközi versenyt – adta hírül az MTI a BGE-re hivatkoza.

A versenyen egy külföldi turisztikai piac elemzése és továbbfejlesztéséről szóló pályamunkát kellett összeállítani. A 4 fős csapatokban, alap- és mesterképzéses hallgatók vehettek részt. A BGE-s csapatnak a több hónapos felkészülés alatt nagy kihívást jelentettek a járványhelyzetből adódó hirtelen változások, ahogy a teljes turizmusnak és mindannyiunknak is. Ezzel együtt a BGE-s hallgatók sikerrel elemezték Prága turizmus piacát, valamint fogalmaztak meg javaslatokat a befektetőknek.

Az STR SHARE Center az STR szállodaipari piackutató vállalat részeként szállodaipari és turisztikai adatok szolgáltatásával segíti a felsőoktatási intézményekben az oktatást és a témában zajló kutatásokat. A szervezet idén először hirdette meg az 1000 euró összdíjazású turizmus piacelemző versenyt, 19 európai országban. A rangos nemzetközi zsűrit szállodavezetők, turisztikai szervezetek és befektető cégek vezetői alkották.

A BGE-t a KVIK alap- és mesterképzéses hallgatóiból álló 4 fős csapata képviselte az STR versenyén

A győztes csapat tagjai:

  • Balog Jázmin Éva
  • Boutchichite Noura
  • Molnár Csenge Anna
  • Nguyen Phuong Thao

A hallgatók versenyre történő felkészítése a Kutatási Alap támogatásával a BGE KVIK Üzleti Elemzés Módszertan Tanszékén működő tehetséggondozó “MITO Klub” szervezésében valósult meg, a fiatalok mentorai: Karakasné dr. Morvay Klára (Vendéglátás Tanszék) és dr. Erdélyi Éva (Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék, MITO Klub szakmai vezető) oktatók.

A hallgatók az 1. helyért járó 750 eurót további tehetséggondozó programok, versenyek támogatására ajánlották fel.

Az utazás világának precíz híreiért csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.