Spabook.net Kassay Tamás

Új 5*-os repülőjárat Budapest – Chongqing között

by Waterfan

Új, közvetlen repülőjárat indul Budapest és Chongqing között az 5*-os Hainan Airlines üzemeltetésében, bevezető áron. Kiváló alkalom ez a keleti kultúra felfedezéséhez.

Sokunk örömére újabb egzotikus úti cél érhető el kényelmesen és gyorsan. A most bejelentett útvonalat egyelőre bevezető árakon is lehet foglalni, de később is kiváló minőségre és jó ár/érték arányra számítok ezen a viszonylaton.

Miért ajánlom? Azért, mert a 3,4 milliós Csunking nevű háromszor volt Kína fővárosa, és a közelében található az Északi Hőforrások parkja (Pej Vencsüan).

A Csialing-folyó partján, a várostól 51 kilométerre, északra, a Csinjün-hegy lábánál fekszik a park. 423-tól kezdve egy buddhista templom állt itt, azt követően a környéket a Ming-, valamint a Csing-korban átépítették. Ma álló legrégebbi épülete 1426-ból maradt fenn. A parkban napjainban vegyesen találhatók templomok, hőforrások, ősi fák, virágoskertek, halastavak, medencék és minden olyan, amit én is meg szeretnék nézni minél előbb. Összesen 10 darab 37-39 °C-os hőforrás található a parkban, amelyekben fürödni is lehet (igénybe vehetők akár közös, akár egyéni fürdőkamrák is). A gyógyvizet különböző betegségekre, első sorban reumára ajánlják. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a város levegője a nagyon erős helyi ipar miatt gyakran elég szennyezett, de Kína aktívan dolgozik azon, hogy ebben látványos javulást érjen el. A város bővelkedik modern építészeti alkotásokban, és folyamatosan nyílnak a jobbnál jobb hotelek is.z

A városban jelenleg az alábbi szálláshelyek érhetőek el, érdemes kicsit elkalandozni és megnézni, mik a lehetőségek, milyenek az épületek, mennyibe kerülnek a szobák.

Jó utat, sok élményt!
Mr Spabook

A cover fotó forrása itt található.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben