Budapest vadiúj imázsvideója 3 nap alatt 1,4 milliós nézettségnél tart

by admin

Budapest legújabb imázsfilmje olyan pörgősre sikerült, hogy a számokat is megpörgette, hatalmas népszerűségnek örvend a neten! A külföldi kommentelők imádják a magyar fővárost!

Budapest 365 – Spice of Europe

Nekem is tetszik annyira, hogy megosszam. Végre nem az az unalmas, kötelező köröket kötelező módon megfutó, érzelmekre nem ható történet, hanem egy tisztességesen összerakott, zenére megvágott szpot, ami megemeli az emberek pulzusát. Kedvenc részeim: 00:34-00:44 és 1:30-1:39

Volt, aki kérdezte, miért BUD-APest a grafikus elválasztás. Az okát nem tudom, de merem remélni, hogy tudatos döntés eredménye, ugyanis minden repülőjegy keresőben BUD a ferihegyi reptér kódja. Tehát mindenképp érdemes Budapestre a BUD – mondjuk úgy – rész-brandet erősíteni, és ezzel a vizuális tagolással ez most meg is történik.

A számokról csak a pontosság kedvéért: a bejegyzés írásának pillanatában a Facebook-on 920 ezer, a Youtube-on 470 ezer a nézők száma, vélhetően elég kevesen vannak rajtam kívül, akik mindkét platformon megnézték, tehát összeadhatjuk őket.

Kritika – buli van, szenvedély még mindig nincs

A zenével kapcsolatban azért meg kell fogalmaznom annyi kritikát, hogy bár az Ivan & The Parazol – Is That című száma remekül működhetne például az egykori Vodafone reklámban is, már ha lenne benne annyi világklasszis egyediség, mint The Dandy Warhols – Bohemian Like You című nótájában. Mindenki emlékszik, amikor még Michael Schumacher szállította zsinórban a világbajnoki címeket a Ferrarinak, nem volt hétvége, hogy ne hallottuk volna. Évtizedes távlatban is, ha megszólal, a mai napig beugrik mindenkinek, aki életében látott már F1 futamot.

Na ez lenne a cél a turizmus desztináció marketingben is, de sajnos a választott dal nem tud semmi olyant villantani, amitől erősödne a Budapesthez való érzelmi kötődés, vagy beindulna bármi olyan emberi érzés, ami miatt vonzódni kezdenénk a célponthoz.

Ettől még a ritmus, a dinamika, a hangulat szuper, ez végre már nem ciki, hanem bárhol a világon bemutatható. Vannak zseniális momentumok, maga a film tényleg jól működik ezzel a zenével, csak legyünk őszinték: ha valaha, bárki, bárhol meghallja újra ezt a dalt, soha nem fog eszébe jutni róla Budapest.

Legjobb példa a szenvedélyre

Drukkolok, hogy végre sikerüljön tisztességes zenét választanunk a háttérbe. Ekkor lehetne elérnünk azt, amit az Incredible India elért. Irtózatosan fontos ezen az úton a megfelelő választás: ugyanis, legalább 5 évre kell, hogy szóljon, ha nem inkább 10 évre. Na az az a hang(ulat), zene, élmény, mint a nagymama kamrájának az illata gyerekkorunkban. Ha bárhol megérzünk valami hasonló illatot, azonnal ott találjuk magunkat gondolatban és oda is szeretnénk ugrani – ha lehetne. Akinek lehet, még menjen a nagyihoz, közben pedig hallgassa, lássa érezze meg az indiaiak imázsfilmjét.

Mire gondoltam? Jó a zene, az egy dolog, de az ország szlogenje a végén 0:53-1:00 között! Hallgasd meg, ha bezártad, vagy beletekertél… Na ez az az alkotás, ami örök.

Addig pedig ajánlhatsz itt zenéket, hogy szerinted melyikből lehetne felépíteni a tökéletes országimázs filmet.

Üdv,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben