Budapesti fürdők nyitása Széchenyi

Budapesti fürdők nyitási körképe: nyitási kedvezmények, ütemezés, nyitva tartás

by admin

A budapesti fürdők nyitása ütemezetten, több lépcsőben történik, a mai sajtóközlemény alapján lehull a lepel részletekről. Mikor nyitnak, milyen nyitva tartással üzemelnek, milyen szolgáltatásokat lehet igénybe venni a budapesti fürdőkben? Körkép.

Még múlt hét pénteken írtam meg, hogy a  Széchenyi fürdő és a Rudas fürdő is ugyanazon a napon, e hét szerdán, azaz július 1-jén nyitja meg medencéit, de a részletek még nem voltak ismertek. Lássuk, mi a pontos helyzet és hol van 40% kedvezmény!

Az elmúlt hétvége óta teljeskörűen üzemelő fürdők:

Ezek a fürdők reggel 9-től este 7 óráig várják a fürdőzni vágyókat, ahogyan azt most megszokhattuk az új világban.

Széchenyi fürdő nyitása július 1-jén 40% kedvezménnyel

Megközelíthetőség

A fürdő egyelőre kizárólag az Állatkerti körút felőli bejáraton keresztül közelíthető meg.

Széchenyi fürdő nyitva tartás

Minden nap 9:00-19:00 óra között látogatható.

Rudas fürdő nyitása július 1-jén 40% kedvezménnyel

Budapesti fürdők nyitása Rudas éjszakai fürdőzés

Ismét lesz éjszakai fürdőzés!

Szombatonként pedig 21:00 – 02:00 óráig örülhetnek a baglyok, mert újra lesz éjszakai fürdőzés, csodás panorámával.

Rudas fürdő nyitva tartás

A fürdő török része 6:00-18:00, a wellness és uszoda részleg pedig 8:00 és 20:00 óra között tart nyitva.

Megszokhattuk már a BGYH-tól azt, hogy elég aktívan monitorozzák a vendégek visszajelzéseit. Most is így lesz:

“A Budapest Gyógyfürdői Zrt. folyamatosan figyelemmel kíséri a vendégforgalom alakulását és amennyiben jelentősen megnövekednek az igények, a nyitvatartási rendet módosítja.” – szól a közlemény.

Dandár fürdő nyitása július 15-én

A BGYH által üzemeltetett fürdők között egyelőre a Dandár zárja a sort, még 2 hetet kell várni a rajongóknak arra, hogy újra megmártózhassanak a vizében.

A Gellért és a Király egyelőre sajnos nem ad életjelet, de ennek minden bizonnyal megvan az oka, így természetesen elfogadjuk és addig a többi helyet látogatjuk.
Nem BGYH fennhatóság, de megemlítem, hogy a Csepeli Strand már megnyitott de nem minden működik még, a Dagály is elindult, van termál medence is, a Veli bej fürdőjéről egyelőre nincsen információm.

Újranyitási akció, kedvezmények a budapesti fürdőkben

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő, valamint a Szt. Lukács Gyógyfürdő és Uszoda kedvezményes árú belépőkkel vár bennünket egészen 2020. július 31-ig.

Az újranyitási akció keretében a Széchenyi és Rudas fürdőkbe érvényes belépők a korábbinál kedvezőbb, közel 40 százalékkal csökkentett áron válthatók meg, emellett a 15 alkalmas akciós bérletek pedig további 15 százalék kedvezményt adnak.

Ingyenes #nemaradjotthon – #várafürdő programsorozat

A kedvezményes árakon túl a Széchenyi fürdő különleges, ingyenes programokkal is várja vendégeit július 11. és augusztus 1. között, minden szombaton. A programsorozaton résztvevő vendégek újra egyensúlyba hozhatják magukat a karantén hónapjai után. A programok 4 elem, a szív, a test, a lélek és a szellem köré épülnek.

Az első szombaton, 2020. július 11-én ezekre számíthatunk:

  • Aquafitness órák és népszerű fitness influencerek programjai színesítik a napot.
  • Az egészségről az alakorvoslás program állapotfelméréssel és tanácsadással,
  • a pörgős zenékről pedig DJ Radnai gondoskodik majd.

Gyógyszolgáltatások igénybevétele a budapesti fürdőkben

2020. július 1-jétől újra igénybe vehetők a NEAK által támogatott gyógyszolgáltatások is. A korábban felírt kúrák a közlemény alapján folytatólagosan igénybe vehetők, azokat nem szükséges újra felíratni. Azonban a kezelések továbbra is a kúra megkezdésétől számított 56. napig vehetők igénybe, ebbe nem számít bele a 2020. március 15. és június 18. között eltelt időszak, ezért fontos, hogy a betegek mielőbb folytassák a megkezdett kúrákat, lehetőség szerint legkésőbb július 15-ig.

A járványügyi helyzet miatt a gyógykezelések igénybevételének rendje több ponton is módosul:

  • A gyógyvizes gyógymedencefürdőre a jövőben 1,5 óra,
  • gyógyvizes gyógymedencefürdő és egyéb fürdőgyógyászati ellátás igénybevételére legfeljebb összesen 2,5 óra áll rendelkezésre.
  • A jövőben legalább 2 kezelés egyidejű előfoglalása és kifizetése kötelező, mert az egészségügyi ellátásokra vonatkozó előírás szerint gyógyszolgáltatásokat kizárólag előzetesen egyeztetett időpontokban lehet igénybe venni.

Módosított házirend a fürdőkben

A járvány okozta helyzetben a házirend módosítása is szükségessé vált. Íme a főbb pontok emlékeztetőül, mielőtt a budapesti fürdők nyitása után ellátogatsz valamelyikbe:

  • A medencék használata előtt kötelező zuhanyozni. Eddig is így volt, de most nem csak illik is betartani, hanem nyomatékosan kérik és kérjük mi is egymástól.
  • Papucs nélkül ne indulj el, nem fognak beengedni!
  • A pénztárak előtt és a büféknél felfestett pontokkal jelölik a védőtávolságot, ezeket betartása alap.

További fürdős hírekért kövess, utazási inspirációkért csatlakozz a csoportunkhoz.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben