Budapesti kirándulóhelyek listája

Budapesti kirándulóhelyek egyetlen térképen

by admin

A bal felső sarokban van az a kis nyilacskás ikon, ha arra rákattintasz, különböző szempontok szerint szűrhetsz.

Budapest szabadidős térképe

Címlapokon olvashattuk, hogy május 9-i hétvégétől újra látogatható a Margitsziget. Remek, de ha mindenki a cseppnyi területre özönlik, abból még augusztus 20 előtt is lehet egy koronázási ünnepség a testi-lelki kikapcsolódás és feltöltő sportolás helyett. A BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft publikált egy remek szabadidős térképet, hogy segítsen eligazodnunk a lehetőségek között és megtaláljuk azokat a rejtett kincseket magunk körül, amik eddig esetleg nem tűntek fel. Fedezzük fel a budapesti szabadidős lehetőségek sokszínűségét! Ha sok helyen oszlunk el, akkor jobban el fogunk férni.

Mire ügyelj önmagad és a közösség érdekében?

  • Ha betegnek érzed magad, ne menj ki, hanem maradj otthon!
  • Elsősorban a lakóhelyedhez közeli zöldfelületeket látogasd, ahova gyalog vagy biciklivel el tudsz jutni.
  • Ha úgy érzékeled sokan vannak, keress inkább másik helyszínt! Viseld a maszkot séta és sport közben is.
  • Óvd a természeti értékeket és a közparkokat, a gyalogutakról ne térj le és ne parkolj rá a zöldre!
  • Gondoskodj elegendő ivóvízről és elemózsiáról, a szemetedet vidd haza!

Japánban egyáltalán nincsenek szemetesek sehol, semmilyen közterületen. Abban hisznek ugyanis, hogy ha valaki kellően érett ahhoz, hogy megvásároljon valamit, akkor képesnek kell lennie felelősséget vállalnia azért, hogy a keletkező hulladék sorsáról gondoskodjon, azaz hazavigye, ahonnan elviszi a szemétszállító. Alternatív eset, hogy a munkahelyén, vagy valamelyik üzlethelyiségben, étteremben ahol fogyaszt, ott elhagyhatja a szemetet.
Ugye nekünk sem túl bonyolult feladat ez? Ha a szelektív gyűjtés megy, akkor ez is menni fog.

A wellness nem létezik a fizikai és a szellemi jóllét harmóniája nélkül. Ennek jegyében tehát, kellemes aktív pihenést és D-vitaminnal töltődést kívánok minden kedves olvasómnak!

Te hová mész, melyiket nézted ki magadnak? Itt elmondhatod.

Üdv,
Mr Spabook
ui.: a fotót a csepeli Kis-Duna parton készítettem. Elég menő, minő meglepő.

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben