Desztináció menedzsment utazás összeköt

Budapesti látkép az osztrák imázsvideóban – desztináció menedzsment másképp

by admin

Desztináció menedzsment témában eddig is nagyot alakítottak osztrák barátaink, de a karantén idején falak közé zárt kreativitásuk határtalan magasságokba szárnyalt most, hogy újra nyitnak a határok.

Olyan jó, hogy újra Magyarországra utazhattam!

Így kezdődik az Ausztriát hirdető videó, miközben Budapest látképét csodálhatjuk meg. Bécs, vagy az Alpok meg sem jelenik. Ilyen üzenet mellett: minek is jelenne meg?

Travel builds bridges – az utazás összeköt című desztináció menedzsment kampány

Az újszerű, kölcsönösség érzésére alapozó kampány több más országban is fut. Csehországban a prágai Károly híd az összekötő kapocs:

Balázs utazik blog szerzője úgy tudja, hogy Szlovákiában a pozsonyi Öreg híd adja a film helyszínét, de sajnos a videók nincsenek listázva a videóportálokon, tehát – egyelőre – nem kereshetők, így megtalálni őket csak úgy lehet, ha valaki konkrétan ismeri a linket.

FRISSÍTÉS: Az osztrák marketingért felelős iroda kedves kollégája is olvasta a cikkemet, és megsúgta a linket, íme a szlovákok számára készített video, Ti láthatjátok először.

A záróüzenet is közös, így szól:

Milyen jó lesz téged is vendégül látni nálunk, Ausztriában.

Mi fán terem a turisztikai desztináció menedzsment?

A turisztikai desztinációs menedzsment – TDM – azon tevékenységek összessége, amelyek egy turisztikai fogadótérség (desztináció) számára ahhoz szükségesek, hogy látogatókat vonzzon és számukra az ottani tartózkodás során tökéletes utazási élményt nyújtson úgy, hogy a látogatóforgalom gazdasági és környezeti hatásai a desztináció közössége számára előnyösek legyenek, ma és hosszú távon egyaránt. (Dr. Lengyel Márton, TDM Működési Kézikönyv)

A TDM célja a fenntartható és versenyképes turizmus rendszerének kialakítása és működtetése egy turistákat fogadó térségben.

Ahhoz szoktunk, hogy amikor valaki el akar adni valamit, jól bepromózza, hogy az ő cucca az mennyire nagyszerű. Elég, ha bekapcsoljuk a tv-t és 5 perc múlva jön egy reklám, amiben csak a GVH tiltása miatt nem repkednek a „legjobb”, „legszebb” „legfinomabb” jelzők.

Élesen üdítő kontrasztot és új irányt mutat számunkra Ausztria, amikor úgy kínálja fel az ottani élményeket, hogy meg sem említi önmagát. Nincs egy kép, nincs egy név, van helyette Budapest és a kölcsönös törődés, valamint közös élmények. Alap képe mindenkinek van már úgyis, nem cél ezt a képet közvetlen módon tovább csiszolni és fényezni. Érdeklődve várom, hogy lesz-e ennek a stratégiának további folytatása hosszú távon.

További utazós és fürdős témákról értesülhetsz a csoportunkban, ahol azt is elmondhatod, hogy Te mit gondolsz 1-1 témáról. Van hírlevelem is spa és utazás tartalmakkal, iratkozz fel!

Jó utat, sok élményt!
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben