Észak-Korea szilveszter újévi ünnepség 2021 tűzijáték tömeg koncert Phenjan

2021 legnagyobb újévi ünnepségét Észak-Korea rendezte: hatalmas tömeg, koncert, tűzijáték (videóval)

by Waterfan

Észak-Korea leiskolázta a világot, ellopta a show-t és 2021 legnagyobb újévi ünnepségét rendezte meg. Az alábbi videós közvetítésben visszanézhetjük a különleges ország szilveszteri pillanatait.

Phenjan főtere megtelt szilveszter alkalmából, tömegek ünnepelték a 2021-es újév beköszöntét

Hatalmas tömeg töltötte meg az észak-koreai főváros, Phenjan főterét szilveszter éjjel, hogy a 2021-es újévet koncerttel és tűzijátékkal ünnepeljék. Az eseményt az állami média élőben közvetítette és streaming-en keresztül világszerte láthattuk. Az állami televízió azt mutatta, hogy a résztvevők arcmaszkot viselnek, ugyanakkor szorosan egymás mellett állnak, miközben fényekkel és léggömbökkel integetnek a Kim Il Sung téren. Volt olyan fejlett ország, ahol nem kellett maszkot viselni és szabadon lehetett ünnepelni, erről itt olvashatsz.

Önmagában az még nem erény, ha szilveszterkor az állam hagyja, netán egyenesen kéri, hogy az emberek összegyűljenek, de elismerésre méltó és megfontolásra érdemes, hogy tudván, hogy a világ minden országába eljut majd a hírük (Magyarországra a Spabook-on keresztül elsőként), le a kalappal előttük, hogy micsoda országimázs kampányt toltak bele videós bejátszásokon keresztül. Kevésbé pörgős, mint egy ütős marketing anyag, de hát a népnek is szólt (propaganda) nem csak nekünk, külföldieknek (országimázs, bár nem igazán a turizmus miatt, hiszen ide erősen korlátozott az utazás lehetősége).

Szilveszteri tűzijáték – Phenjan, Észak-Korea

Érdemes rászánni az időt, mert ritka felvételeket láthatunk az országról. Nyilvánvalóan ezek a szalonképes területek, mégis komoly fejlődés látszik a korábbi képekhez képest – városi vonatkozásban például. Az országimázs rész 7:00-tól 20:00-ig tart, előtte koncert, utána Himnusz és tűzijáték látható. Beletekergetni az egyéni érdeklődés mértékétől függően érdemes, mindenesetre ilyent ritkán láthatunk.

Amikor éjfélt ütött az óra, Kim Dzsong Un és testvére, valamint más vezetők ellátogattak Kumsusan a Nap Palotájába, (korábbi nevén Kumsusan Mauzóleum) ahol apja és nagyapja – Észak-Korea korábbi uralkodói – holttestét üveg alatt őrzik.

Támogatásoddal segíthetsz, hogy lehetőségem legyen további hasznos és minőségi tartalmakat közzétenni.

Az Észak-koreai vezető üzent is népének a 2021-es újév alkalmából

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető kézzel írt levélben köszöntötte az ország állampolgárait, valamint meglátogatta apja és nagyapja síremlékét – jelentette az állami média. A síremlékek meglátogatása az ünnepi esemény egyik kiemelt pontjának tűnik így külső szemlélőként.

A levélben Kim Dzsong Un köszönetet mondott az embereknek, amiért még a „nehéz” időkben is támogatják a kormánypártot – jelentette pénteken a KCNA állami hírügynökség az Aljazeera szerint.

Az észak-koreai vezető korábban bocsánatot kért, amiért nem teljesítette a gazdaság javítására vonatkozó ígéreteit, és azért, hogy a koronavírus járvány kitörését megakadályozni hivatott nemzetközi szankciók és szigorú intézkedések eredményeként az állampolgárok nehézségekkel szembesültek.

„Az új évben is keményen fogok dolgozni, hogy hamarabb megvalósítsam azt az új korszakot, amelyben valóra válnak népünk eszméi és vágyai”

– Kim Dzsong Un (KCNA via Aljazeera)

Észak-Korea exkluzív képek a Spabook utazóblog bejegyzésében

Egyik utam alkalmával megismerkedtem egy amerikai sráccal, aki pár héttel korábban 1 csoportban utazott az útjuk során bebörtönzött és tragikus körülmények között elhunyt 22 éves Otto Warmbier-rel. Kaptam a sráctól néhány fényképet az ottani szállásról, meg ami kézre esett neki. Az alábbi bejegyzésben megtekinthető, érdemes átmenni a fészre és ott kinagyítani, valamint, ha érdekel az utazás, akkor örömmel látlak új követőként a blogon:

Érdekelnek az utazós témák? Zárt csoportunkban szállás véleményekről, eseményekről és sok-sok utazós témáról is értesülhetsz. Érdekes volt? Oszd meg másokkal és ne feledd, a hozzászólásod, lájkod sokat jelent.

Boldog új évet, jó utat és sok élményt 2021-ben!
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó,
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben