Finnair kabin interior belső tér

A Finnair új szabályokat vezet be az utasok egészségének védelme érdekében május 18-tól

by admin

A Finnair új szabályokat vezetett be, hogy az enyhülő korlátozások nyomán hamarosan újrainduló utazások során biztonságossá tegye a járatain való utazást. Az intézkedések május 18-tól legalább augusztus végéig érvényben maradnak.

A Finnair több kérést is megfogalmaz és igyekszik minden segítséget megadni az utasoknak ahhoz, hogy biztonságos legyen a repülés. Az új szabályokat pontokba gyűjtve lentebb írtam össze, akinek nincs ideje olvasni, görgessen oda.

Javaslatok utazás előtt

Évek óta mondom már, de most úgy néz ki, tényleg eljött az ideje annak, hogy ne csak a hátizsákos turisták utazzanak kevés csomaggal, hiszen a sok feleslegesen nehéz bőrönd növeli a repülőgépek fogyasztását, jobban terheli a környezetet, foglalja a helyet a gépen, de leginkább, amire a Finnair hivatkozik:
A poggyászkezelésnek több fázisa van, amelyek meghosszabbítják a repülőtéren töltött időt és növelik a más emberekkel való érintkezések számát, amit érdemes csökkenteni. A kézipoggyásznak az utas előtt lévő ülés alá be kellene férnie. Ily módon nem szükséges felállni ahhoz, hogy kivegyünk valamit a felső csomagtárolóból, ezzel pedig csökkenthetjük a felesleges mozgást a fedélzeten.

A Finnair javasolja, hogy utazás előtt online check-in használatával biztosítsuk be a helyünket, hiszen így elkerülhetjük a repülőtéren a korábban megszokott sorokat, nem kell várakoznunk és nem kell képernyőket sem tapicskolnunk. Ehhez persze az is kell, hogy feladott poggyász nélkül utazzunk!

Intézkedések a finn repülőtereken

Helsinki Nemzetközi Repülőtér Finavia Finnair

A Helsinki Nemzetközi Repülőtér padlómatricákkal segíti az utasokat, hogy könnyen be tudják tartani a megfelelő távolságot egymás között. Az ügyfélszolgálati pontokat műanyag paravánokkal látták el, a földi személyzet pedig sebészmaszkot visel. Számos ponton helyeztek ki kézfertőtlenítőket is.

Amennyiben a termináltól a repülőgépig busszal lehet eljutni, abban az esetben a buszokat csak kapacitásuk feléig szabad megtölteni a zsúfoltság elkerülése érdekében. A beszállókapunál a Finavia igyekszik több helyet biztosítani az utasok számára.

Új szabályok a Finnair járatainak fedélzetén

Finnair szabályok a fedélzeten

Az elkövetkező hetek egyik legszembetűnőbb változása az, hogy minden utasnak maszkot kell viselnie a repülés teljes időtartama alatt, kivéve az étkezések és az italfogyasztás idejét. Sebészmaszk, vagy szövetből készült, házilag gyártott maszk is megfelelő, amennyiben az arcot és az orrot is fedi. A személyzet a repülés teljes időtartama alatt szintén sebészmaszkot visel.

Ha valakinél nincs maszk, kérhet a személyzettől, de erősen ajánlott magunkkal vinni, mert a Finnair nem tudja garantálni, hogy minden utas számára lesz éppen akkor elegendő maszk.

Maszk nélkül nem lehet felszállni a fedélzetre, a beszállást megtagadják!

Új beszállásrend lép életbe a társadalmi távolságtartás maximalizálása érdekében. A beszállást a gép hátul ülő utasai kezdhetik meg először és így haladnak előre. A kiszállás fordított sorrendben, kisebb csoportokra bontva fog történni.

A priority, valamint a business class utasok – korábban megszokott – elsőbbségi beszállása ideiglenesen megszűnik.

A jövőben kerülendő lesz a felesleges mászkálás a fedélzeten. Mosdóba, vagy egészségügyi okokból lehet elhagyni a helyünket.

Új Finnair szabályok május 18-tól

A finn légitársaság számos változtatást hajt végre a folyamatain a hatóságok előírásait és utasításait, valamint a nemzetközi fejleményeket is figyelembe véve. A Finnair rendszeresen felül fogja vizsgálni az új szabályokat és szükség esetén finomhangolja őket. Legkésőbb május 18-tól az alábbi intézkedések lépnek hatályba a Finnair járatain és általános működésében:

  • A repülőtéren legalább 1 méteres távolságot kell tartani.
  • Az utasoknak maszkot kell viselnie amikor kapcsolatba lépnek a személyzettel, valamint a fedélzeten az utazás teljes ideje alatt.
  • A fedélzeten az utasok a lehetőségekhez mérten távol lesznek elhelyezve egymástól, természetesen a családok nem lesznek szétválasztva; A személyzet beszállás előtt ellenőrzi az ülésrendet.
  • A gépeket a leghátul ülő utasokkal kezdik el feltölteni, tehát a hátul ülők szállhatnak fel elsőként és úgy haladnak előrefelé. Az elsőbbségi és business class beszállás ideiglenesen megszűnik.
  • Amennyiben autóbuszos szállítás is szükséges, akkor a busz kapacitásának legfeljebb 50%-át lehet használni.
  • A Finnair légiutas-kísérői repülés közben sebészmaszkot viselnek.
  • Minden utasnak maszkot kell viselnie a fedélzeten.
  • Ennek megfelelően a légitársaság kéri az utasokat, hogy hozzák magukkal az orrot és a szájat egyaránt fedő maszkokat.
  • 7 év alatti gyermekeknek nem kell maszkot viselniük.
  • A kötelező maszkviselés szabálya alól speciális mentességet lehet kérni, de ezt előzetesen engedélyeztetni kell a Finnair orvosi irodájával.
  • A légi járművek takarítását, fertőtlenítését tovább fokozzák, különös tekintettel a gyakran megérintett felületekre.
  • Fertőtlenítő törlőkendők elérhetők lesznek a fedélzeten.
  • Módosítottak a fedélzeti kiszolgálás módján, hogy az utasok és a légiutas-kísérők közötti kapcsolatot minimalizálják.
  • A Finnair arra kéri az utasokat, hogy lehetőség szerint kevés csomaggal utazzanak, hogy minimalizálják a kézipoggyász mennyiségét és elkerüljék a felesleges mozgást a kabinban.
  • Érkezés után a gép elhagyása elölről hátrafelé történik, kisebb csoportokban .

A legutolsó pont gyakorlati megvalósítására kíváncsi leszek. Eddig is fizikális követelmény és törvényszerűség volt, hogy azok szállnak le előbb, akik az ajtókhoz közelebb vannak, másképp lehetetlen, de persze mindannyian láttunk már olyanokat, akiknek mégis sikerült. Talán azt sikerül most elérni, hogy feleslegesen ne tolongjanak az emberek az eltömődött folyosón, és a jövőben türelemmel ülnek majd a helyükön addig, amíg rájuk nem kerül a sor. Vírusfüggetlenül ennek így kellene lennie.

Mi a véleményed? Biztonságos ez így? Te repülnél? Itt megírhatod.

Üdv,
Mr Spabook
forrás: Finnair

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben