Görögország: februártól oltatlannak számít, aki nem adatja be az emlékeztető dózist

by Kassay Tamás

Tanosz Plevrisz görög egészségügy-miniszter vasárnap bejelentette, hogy nem léphetnek be az oltottaknak fenntartott helyekre azok, akik február 1-ig nem adatják be a koronavírus elleni emlékeztető oltást. – tudatta az MTI.

A görög miniszter az Ant1 televízióban azt mondta, hogy 2022 február 1-től oltatlannak minősülnek azok, akik nem vették fel a koronavírus elleni emlékeztető oltást a második oltás után eltelt 7 hónap alatt. Érdekesség, hogy az oltási igazolás továbbra is érvényes lesz, hiszen az egy 9 hónapra kiadott európai igazolás, de ettől függetlenül Görögországban, a helyi szolgáltatások igénybevétele során nem részesülhetnek olyan előnyökben, mint a kizárólag oltottak számára engedélyezett helyek igénybevétele.

Görögország oltatlan harmadik dózis február
Vár az Utazás hírek csoport!

Görögország 11 millió fős lakosságából valamival több mint 7 millióan vették fel a védőoltást és 3,9 millióan kapták már meg az emlékeztető adagot.    

Az omikron variáns miatt kilőtt a fertőzöttek száma, így erre reagálva a görög kormány december 29-én jelentett be újabb korlátozó intézkedéseket, többek között betiltotta a zenét a bárokban és éttermekben, hogy kevesebb legyen a buli az újévi ünnepléskor. Kötelezővé tették az FPP2 vagy helyettük a dupla sebészmaszk viselését az éttermi dolgozók, a bevásárlóközpontokban vásárlók és a tömegközlekedésen utazók számára.    

Görögországban 50%-ra emelkedett az otthoni munkavégzés aránya a korábbi 20%-ról.

Fontos, hogy utazás előtt mindenki tájékozódjon az aktuális beutazási szabályokról a Konzuli Szolgálat oldalán.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben