A meghosszabbított határzár februárig marad érvényben

by Waterfan
Határzár februárig beutazási korlátozások Magyarország kormánya

Bár november 30-án véget ért volna az úgynevezett határzár Magyarországon, de a kormány további 3 hónappal meghosszabbította – derül ki a Magyar Közlöny 260. számából.

FRISSÍTÉS: A meghosszabbítás a 407-es és nem a 408-as rendeletről szól, ami lényeges különbség, ide kattintva olvasható az, ami fontos, alább pedig az, ami eredetileg megjelent, de hagyjátok figyelmen kívül – a magyar sajtóban máshol megjelent értelmezésekkel együtt.

Tehát, innentől lefelé legyetek szívesek figyelmen kívül hagyni a leírtakat!

Utazni lehet! A határzár mindössze 10 napos karanténkötelezettséget jelent, valójában tehát beutazási korlátozás és nem tiltás

Mint emlékezetes, először szeptember elejétől október 1-jéig vezették be a szigorú beutazási korlátozásokat, ezt módosították november elejére, majd november végére, most pedig minden kérdést eloszlatandó és a tervezést elősegítendő, kiszámítható pályára tették a témát, ugyanis kapásból 3 hónappal hosszabbították meg, február 1-ig.

határzár februárig beutazási korlátozások Magyarország

Sokan vitatják, hogy ez az intézkedés mennyire járul hozzá a járvány megfékezéséhez. Tajvan esetében – több más intézkedéssel együtt bevált, de azt látni kell, hogy önmagában sok hasznot nem hoz, ellenben a következő 3 hónapra is garantálja a totális leállást a beutazó turizmusban, kivéve az üzleti utakat, de lényegében az is leállt, hiszen a cégek elővigyázatosságból – a legszükségesebb eseteket leszámítva – nem engedélyezik az utazást kockázatosnak ítélt helyekre a dolgozóik számára.

Az érvényben lévő beutazási korlátozások tehát jelenleg úgy néznek ki, ahogy azt néhány héttel ezelőtt már részletesen bemutattam több alkalommal is. Ebből a cikkből vissza lehet nézni a szabályokat:

Érdekelnek a wellness és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is.

Biztonságos utat, sok élményt!
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.

Ez is érdekelhet

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben