Határzár februárig beutazási korlátozások Magyarország kormánya

A meghosszabbított határzár februárig marad érvényben

by Waterfan

Bár november 30-án véget ért volna az úgynevezett határzár Magyarországon, de a kormány további 3 hónappal meghosszabbította – derül ki a Magyar Közlöny 260. számából.

FRISSÍTÉS: A meghosszabbítás a 407-es és nem a 408-as rendeletről szól, ami lényeges különbség, ide kattintva olvasható az, ami fontos, alább pedig az, ami eredetileg megjelent, de hagyjátok figyelmen kívül – a magyar sajtóban máshol megjelent értelmezésekkel együtt.

Tehát, innentől lefelé legyetek szívesek figyelmen kívül hagyni a leírtakat!

Utazni lehet! A határzár mindössze 10 napos karanténkötelezettséget jelent, valójában tehát beutazási korlátozás és nem tiltás

Mint emlékezetes, először szeptember elejétől október 1-jéig vezették be a szigorú beutazási korlátozásokat, ezt módosították november elejére, majd november végére, most pedig minden kérdést eloszlatandó és a tervezést elősegítendő, kiszámítható pályára tették a témát, ugyanis kapásból 3 hónappal hosszabbították meg, február 1-ig.

határzár februárig beutazási korlátozások Magyarország

Sokan vitatják, hogy ez az intézkedés mennyire járul hozzá a járvány megfékezéséhez. Tajvan esetében – több más intézkedéssel együtt bevált, de azt látni kell, hogy önmagában sok hasznot nem hoz, ellenben a következő 3 hónapra is garantálja a totális leállást a beutazó turizmusban, kivéve az üzleti utakat, de lényegében az is leállt, hiszen a cégek elővigyázatosságból – a legszükségesebb eseteket leszámítva – nem engedélyezik az utazást kockázatosnak ítélt helyekre a dolgozóik számára.

Az érvényben lévő beutazási korlátozások tehát jelenleg úgy néznek ki, ahogy azt néhány héttel ezelőtt már részletesen bemutattam több alkalommal is. Ebből a cikkből vissza lehet nézni a szabályokat:

Érdekelnek a wellness és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is.

Biztonságos utat, sok élményt!
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben