Az ország legkülönlegesebb jégpályája!

by Waterfan

Magyarország legkülönlegesebb korcsolya pályája a csepeli jégfolyosó, ami egyediségével kitűnik a budapesti jégpályák közül. Videós bemutató egy helyről, amire mindannyian büszkék lehetünk.

Kisgyerek voltam, apám fellocsolta a teraszt, hogy ha lefagyott rendesen, tudjak csúszkálni rajta. Voltunk kint együtt a csepeli Kavicsos tavaknál, ahol a horgászok által vágott lékek között szlalomozgattunk és persze kicsit mindig bennünk volt a feszültség, hogy valahol nem szakad-e be alattunk a jég korcsolyázás közben.

Ezek az életre szóló élmények megágyaztak annak, hogy ne csak korizni szeressek annak ellenére, hogy éppen 4 éve törtem közben a könyököm, hanem annak is, hogy mindig, mindenben keressem a különlegeset, az egyedit, a mást, az élménytelit. Pontosan ilyen hely az, amit ajánlok figyelmetekbe, ez pedig nem más, mint a Csepeli Jégfolyosó, ami most még nyitva van, de hamarosan jön a tavasz, szóval még előtte érdemes ellátogatni oda. Lássuk videón!

Ha nem töltődik be jól a telefonodon (az enyémen pl tökéletes teljes képernyőn), akkor kattints ide és jó lesz.

Az összesen 1000 m²-es koripálya különlegessége a 150 méter hosszú, 2,5 méter széles jégfolyosó, ami hangulatosan kivilágított fák téli lombjai között kanyarog. Nekem Bécs hangulatát idézi, annak ellenére, hogy a Vajdaságban, Újvidék központjában voltam egy hasonló, szintén mesebeli, jégfolyosós korcsolyapályán. Újvidéken egyébként egy remek Jacuzzis helyen aludtam, ha arra jártok, érdemes megnézni, van-e szabad szobájuk.

Csepeli jégpálya megközelíthetőség és nyitva tartás

Szeretnéd kipróbálni a pályát, de úgy érzed, hogy tök messze van, kint a városból a világ végén? Na akkor megnyugtatlak, hogy nagyon nem, mert a Boráros térre bárhonnan könnyen el tudsz jutni max 20 perc alatt, megy oda a 2-es és a 4-6 villamosok is, a Boráros térről pedig a H7 csepeli HÉV 10 perc alatt elvisz a pályához. A HÉV-re sem kell sokat várnod, csúcsidőben 7, normál időben 10, este későn 15 percenként jár, szóval elég sűrűn.

Cím: 1215 Budapest, Szent Imre tér, a hévmegálló mellett, ahogy leszállsz, menj tovább előre egyenesen, menj át a zebrán és ott lesz rögtön jobb kéz felől. (II. Rákóczi Ferenc út 81-83.)

Nyitva tartás:

  • Március 1-ig, ha az idő engedi, akkor tovább is.
  • Tanítási napokon: 14.00-21:00 óráig
  • Szombaton, vasárnap, munkaszüneti napokon és tanítási szünetben: 8:00-21:00 óráig

Belépődíj:

  • Normál belépő: 700 Ft/fő
  • Csepeli iskolai csoportok számára hétköznap 8.00-14.00 óra között ingyenes.
  • A csepeli nagycsaládosoknak 400 Ft, a korcsolyabérlés szintén 400 Ft-ba kerül. Ennek feltétele, hogy a család rendelkezzen érvényes tagsági kártyával (NOE Csepeli Csoportjánál).

Oszd meg másokkal is a bejegyzést, és mondd el a véleményed kommentben!

Üdvözlettel,
Mr Spabook

kép: Mobiljeg FB oldala

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben