10 napra csökken a karantén külföldről hazatérés után

by Waterfan

A beutazási korlátozások ismét megváltoztak, ezúttal enyhítés történt: 14 nap helyett már csak 10 nap hatósági házi karantén vár a külföldről Magyarországra beutazókra szeptember 21-től kezdődően.

Beutazás Magyarországra: 10 nap karantén, vagy 2 negatív teszt

A Magyar Közlöny 207. száma konkrétan így rendelkezik:

beutazási korlátozások 10 nap karantén

Ahogy korábban már megvitattuk ezt a kommentelőkkel, nekem személy szerint 9 nap alatt futott le a 2 darab teszt és az eredmények beérkezése az elektronikus tárhelyre. Innentől kezdve, ha valaki külföldről érkezik haza, érdemes még odakint beszerezni az első teszteredményt és már csak egy másodikat csináltatni idehaza. Ebben az esetben még értelmezhető időnyereség könyvelhető el a szabaduláshoz. Aki mindkét tesztet Magyarországon csináltatná meg, legjobb esetben is alig néhány napot nyerhet, rosszabb esetben semmit.

Mennyibe kerül egy koronavírus PCR teszt?

A korábbi 30500 forintos díjszabás módosult a Magyar Közlönyben megjelent, alábbi táblázat szerint:

PCR teszt árak díjtáblázat beutazási korlátozások

Összesen tehát most 19500 forintba kerül darabja, amennyiben valaki külföldi útról hazatérve kérvényezi annak érdekében, hogy a karanténból valamivel előbb szabadulhasson. A tesztek továbbra is ingyenesek azok számára, akiknek a háziorvos igényli, mert tünetei vannak, vagy kontakt kutatás során rendelik el a tesztelést.

Utazómajom kérdése igencsak elgondolkodtató, és csak egyetérteni tudok vele:

„Azt nem tudjuk, hogy változott-e a vírus természete, vagy miért elegendő most már tíz nap, ha eddig két hetet kellett várni, de úgy tűnik ez az európai trend. Reméljük, hogy hamarosan lecsökken egyre ez a szám.”

Érdekelnek a fürdős, wellness és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is.

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Biztonságos utat, sok élményt!
Mr Spabook

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben