Spabook.net Kassay Tamás

Kijárási korlátozások Magyarországon – hivatalos részletekkel

by Waterfan

Kijárási korlátozás lép életbe Magyarországon március 28. és április 11. között.

Két héten keresztül az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni. Ezt megelőzően, csütörtök éjjeltől kezdve az országos tisztifőorvos azonnali hatállyal végrehajtandó határozata szerint Magyarország megtiltotta a nemzetközi személyszállítást végző polgári légijárművek belépést az ország területére. Ezzel lényegében teljesen leáll az utasforgalom a budapesti repülőtéren. Az átszállás továbbra is engedélyezett, de kétséges, hogy a néhány utas kedvéért lesz-e olyan járat még, amiről és amire lehetséges lenne átszállni bárhová is.

Személy szerint a kedvenc intézkedésem az az idősek védelme: az élelmiszerboltok, drogériák, patikák esetében olyan speciális szabály lép életbe, hogy a 65 év felettiek 9 és 12 óra között látogathatják ezeket az üzleteket. Ebben az időszakban más nem mehet be ezekbe.

A korlátozás részletei megtalálhatóak a mellékelt kormányrendeletben. Nem hosszú, könnyen érthető, világos, szóval katt rá! Feledékenyebbek ki is nyomtathatják, bekeretezve, laminálva kitehetik a bejárati ajtó belső oldalára emlékeztetőül. Magyar Közlönyös verzió itt érhető el, csak ez épp le volt fagyva, amikor eredetileg írtam a bejegyzést.

Az oldalon nem foglalkozom politikával, de a veszélyhelyzetben törekszem arra, hogy naprakész információkkal lássam el az olvasóimat, Benneteket. Nem csak a turizmus de az én megélhetésem, sőt a Ti megélhetésetek is azon múlik, mennyire tudunk fegyelmezettek és összetartóak lenni a kialakult helyzetben. Ehhez tudnunk kell a hivatalos közlésekről, kérésekről és utasításokról.  

  • Amíg otthon vagy és ritkábban jársz bevásárolni, lehet és érdemes inkább csapvizet fogyasztani? Ennek jártam utána ebben az írásomban.
  • Mit fedez az utasbiztosítás, ha külföldön van valaki? MABISZ közleménye alapján leírtam itt.

Addig pedig megköszönöm, ha megírjátok itt, hogy milyen tartalmakat látnátok szívesen a blogon, ameddig nincs lehetőségünk utazni, nem tudok új történeteket, képeket, videókat hozni új országokból és fürdőkből.

Jó utat, sok élményt – ha majd a járvány elmúltával útnak indulsz-, addig pedig a wellness csoportban tárgyaljuk ki a jó lehetőségeket.
Mr Spabook

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben