Kinyithatnak a szabadtéri strandok vidéken

by admin
szabadtéri strand

Örömhír a fürdőzés szerelmeseinek, hogy újra kinyithatnak vidéken a szabadtéri strandok május 4-től.

Ennek pontos részleteit egyelőre nem ismerjük (FRISSÍTÉS a cikk végén), FRISSÍTÉS 2: Megjelent a Magyar Közlöny 96. száma 04.30-án éjjel, ennek a 3. oldalán szerepelnek a fürdők, szóval valóban szabad menni. Ez jó lehetőség egy csobbanásra, viszont csak azok számára, akik nem Budapesten élnek, ugyanis a miniszterelnök videójában elmondta, hogy Budapesten és környékén érvényben maradnak a koronavírus járvány miatt hozott korlátozó intézkedések. A vidékre vonatkozó enyhítéseket tömören összegyűjtöttem a videó alatt, a nyilatkozatot pedig linkelem, mert így első kézből tájékozódhattok.

Negyvenkilencedik nap. A védekezés új szakaszba lép: fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindíthatjuk az életet Magyarországon

Negyvenkilencedik nap. A védekezés új szakaszba lép: fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindíthatjuk az életet Magyarországon // Day forty-nine. We are entering a new phase of defense: gradually and under strict rules, we can restart life in Hungary

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. április 29., szerda
  • Látogathatóak lesznek a vidéki szabadtéri strandok. (Ehhez persze nem árt, ha kellemes idő lesz.)
  • Az üzletek időkorlátozás nélkül nyitva lehetnek.
  • Kinyithatnak az éttermek, kávézók teraszai, valamint ezek kerthelyiségei.
  • Az üzletekben és a tömegközlekedésen kötelező maszkot viselni, vagy valamivel eltakarni az arcot és betartani a 1,5 méteres távolságot.
  • Az idősek vásárlási sávja egyelőre megmarad, 9-től déli 12 óráig, ahogy már megszokhattuk.

Kell-e tartanunk attól, hogy a vízben elkapjuk a COVID-19 vírust?

Cserkeszőlő szabadtéri strand pisilő szobor

Ezzel kapcsolatban a likebalaton oldal közölt interjút, amiben Földvári Gábor, az Ökológiai Kutatóközpont tudományos főmunkatársa elmondta, hogy A COVID-19 túlélési képessége a gazdán kívül minimális, azaz például vízben hosszabb távon nem marad fertőző. A tudományos szakirodalomban sem találunk leírást arról, hogy vízzel terjedt volna, így jelenlegi ismereteink alapján nem kell tartanunk tőle a természetes vizekben. Nyilván az egymásra köhögés egy másik kérdés, úgy fertőző, ahogy eddig is az volt.

A klórozott vizek (fürdők, uszodák, strand medencék) pedig bizonyítottan rövidre zárják a vírus sorsát.

Élő közvetítés a részletekről

2700 fölött a fertőzöttek száma – élőben az operatív törzs.

2700 fölött a fertőzöttek száma – élőben az operatív törzs.

Közzétette: Index.hu – 2020. április 30., csütörtök

22 perc 40 másodperckor említik a vidéki szabadtéri strandok újranyitása témát, sajnos gyakorlati részlet nem derül ki:

“Strandok és a szabadtéri fürdők, állatkertek, szabadtéri múzeumok kinyithatnak.”

Elhangzott továbbá, általános érvényű kérésként, hogy a másfél méteres távolságot tartani kell, valamint az idősek csak szükséges esetben hagyják el otthonaikat.

(Az oldalon továbbra sem foglalkozom politikával, kizárólag az utazáshoz és fürdőzéshez kapcsolódó tájékoztatásokat közlök, a lehető leghitelesebb forrásokra alapozva. Ha az történetesen a miniszterelnök saját maga, akkor őt linkelem forrásként. Köszönöm, hogy ezt pártállástól függetlenül elfogadjátok és méltányoljátok.)

Szerinted melyik strandok jöhetnek szóba, Te melyikre mennél el? Itt megírhatod.

Üdv,
Mr Spabook