Kőbányai sportcentrum uszoda

Új versenyuszoda épülhet Kőbányán

by Waterfan

Kőbányai Sportcentrum néven új, versenyzésre is alkalmas uszodakomplexum épülhet a 10. kerületben, miután megjelent a Magyar Közlönyben a kőbányai multifunkcionális sportcsarnok és uszoda megvalósításához szükséges kormányzati intézkedések kiírása.

Néhány hónapja már láthattunk látványterveket a Magyar Építők oldalán, de a mostani lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy a beruházás valóban megvalósuljon. A Mázsa tér két oldalára tervezett fejlesztés jóval több, mint egy uszoda!

Kőbányai Sportcentrum – Mázsa tér

  • A vasúti pálya és a Bihari út közötti telekre épül az 500 fő befogadására alkalmas uszodakomplexum, ami otthont fog adni FINA minősítésű 50 méteres versenymedencének, ezen kívül pedig bemelegítő és tanmedencének is.
  • A Bihari út túloldalán lévő telken pedig egy új sportcsarnok épül, amely 3000 néző számára biztosítja majd a drukkolás élményét a FIBA előírásoknak megfelelő kosárlabda pálya körül.
  • A létesítményben lesznek még 300 – 300 négyzetméteres edzőtermek az ökölvívók, birkózók, szumósok számára.
  • Parkolóház is épül 300 személyautó számára.
Kőbányai sportcentrum uszoda

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint a kormány egyetért azzal, hogy a beruházás során létrejövő vagyonelemek a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésébe kerüljenek. Az MNSK az a szervezet, amelyik a Dagály fürdő üzemeltetését is átvette nemrégiben.

További fürdős és wellness témákról értesülhetsz a csoportunkban, ahol azt is elmondhatod, hogy Te mit gondolsz 1-1 témáról. Van hírlevelem is, kizárólag értelmes és érdekes spa és utazás tartalmakkal, iratkozz fel!

Üdv,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben