Spabook.net Kassay Tamás

Magyarország beutazási tilalmat rendelt el 4 ország állampolgárai számára

by Waterfan

Visszaáll a határellenőrzés minden határunkon. Az Operatív törzs fontos döntéseket hozott, az írás a sajtótájékoztató közben készült.

Frissítés: A Magyar Közlöny alapján 03.11-én 15 órától lépett hatályba a veszélyhelyzet.
Frissítés 2: A Magyar Közlöny hivatalos rendelkezései, ami minden korábbi ötletelést, értelmezést egyértelművé tesz, nem maradtak kérdések. Ami ebben olvasható, az a szabály feketén-fehéren.

Ezek pedig a korábbi hírek, amikor még élőben ment a sajtótájékoztató és a videó alapján lehetett képet alkotni:

Az élő közvetítést hallgatva az alábbi intézkedések lépnek életbe március 11-én éjféltől, március 12-re virradóan.

  • A schengeni határokon és a horvát határon is bevezetik a határellenőrzést.
  • A szlovén, osztrák határokon visszaállítják a határellenőrzést; a repülő-, vonat- és buszjáratok fogadását Olaszországból leállítják szerda éjféltől; onnan csak a magyar állampolgárok bejutását biztosítják, de ez minden érintett határszakaszon személyi ellenőrzést jelent.  (Gulyás Gergely a lentebb hivatkozott videóban 4:34-kor beszél erről.)
  • Olaszország, Irán, Kína és Dél-Korea irányából csak magyar állampolgárok érkezhetnek haza, ők viszont hatósági határozatot fognak kapni arról, hogy 2 hétig nem hagyhatják el lakóhelyüket.
  • Intézménylátogatási tilalom lép életbe, miszerint az egyetemeket nem lehet látogatni, csak távoktatás keretein belül folyhat az oktatás.
  • A valótlan bejelentéseket tevő állampolgárok büntetésre számíthatnak.
  • 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények nem tarthatók meg. Gyárak, éttermek egyelőre fogadhatnak több embert, de szórakozóhelyek, mozik, színházak be kell, hogy zárjanak.

Ha külföldön tartózkodsz Te, vagy ismerősöd, akkor hazaérkezéskor nyilatkozatot kell tenned, hogy honnan érkezel. Ez alapján határozatot fogsz kapni a kezedbe, hogy kötelező otthoni karanténba kell-e vonulnod, vagy sem.

A különleges jogrendre való tekintettel ne ess kétségbe, ha útlevél nélkül, vagy lejárt okmányokkal indultál el! Hazafelé az okmányok valódiságát és a személyazonosságot, valamint az állampolgárságot fogják ellenőrizni és lejárt okmánnyal is hazaengednek.

Forrás a kormány hivatalos oldala és 14:30-kor élő Facebook közvetítés itt. Gulyás Gergely 18 perc 15 másodpercnél ebben szó szerint idézem, ezt mondja: “Pillanatnyilag az a világos szabály, amiről a kormány döntött, hogy csak magyar állampolgárok jöhetnek be Magyarországra.” Ez a mondat sajnos nem egyértelmű, más állításoknak részben ellentmond, ki ki ítélje meg saját maga. Az én véleményem szerint csak a gócpont országokra (Olaszország, Irán, Dél-Korea, Kína) vonatkozik.

  • A Külügyminisztérium vasárnap óta már arra kér minden külföldre látogató és ott tartózkodó magyart, hogy regisztráljon konzuli védelemre.
  • A Konzuli Szolgálat új honlapot indított kifejezetten a koronavírus járvány miatt, ezen a legfrissebb infókat olvashatjuk folyamatosan.
  • Mit fedez az utasbiztosítás, ha külföldön van valaki? MABISZ közleménye alapján leírtam itt.

Érdekesnek találtad? Eszedbe jutott valami? Szólj hozzá és oszd meg másokkal is itt!

Jó utat, sok élményt ha majd a járvány elmúltával útnak indulsz, akik pedig maradnak itthon, velük a wellness csoportban tárgyaljuk ki a jó lehetőségeket.
Mr Spabook

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben