Olaszország bezárt!

by Waterfan
Spabook.net Kassay Tamás

Olaszország teljes egészére korlátozásokat vezetnek be március 10-én keddtől a koronavírus járvány miatt!

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök még hétfőn aláírja a teljes országra vonatkozó korlátozásokat tartalmazó rendeletet, ami keddtől életbe is lép. – írta meg a The Guardian.
Aki tehát eddig a déli régióba szeretett volna menni, jobban teszi, ha lemondja az utazását. Ezzel kapcsolatban írtam a sztornó és utasbiztosításokról, valamint az airbnb-ről is, érdemes tisztában lenni ezekkel.

Egyelőre nem karantén, a határok nincsenek lezárva, ezért akinek fapados repülőjegye van, csak akkor kap kompenzációt, ha a légitársaság esetlegesen bejelenti a járat törlését!
Frissítés (2020.03.10. 10:25): A WizzAir és a Ryanair törli az összes, Olaszország és Magyarország között közlekedő járatát március 10-e és április 3-a között, tehát visszatérítést fog kapni, akinek erre az időszakra volt jegye, írta meg az Airportal
Frissítés (2020.03.10. 14:30): Utazómajom írta, hogy olvasóját senki nem ellenőrizte Ferihegyen, miután megérkezett ma délelőtt Olaszországból, Nápolyból az utolsó géppel, ami elvileg már fel sem szállhatott volna.

Az olasz korlátozások szerint tilos nyilvános eseményt tartani, zárva tartanak a sípályák, a mozik, szórakozóhelyek, fitness termek, elhalasztják a temetéseket és az esküvőket is. Az éttermek csak reggel 6 és este 6 között tarthatnak nyitva, de a székeket úgy kell elhelyezni, hogy a vendégek legalább 1 méteres távolságra legyenek egymástól. 

Sok magyar jár focimeccsekre is, nekik infó, hogy egyelőre az olasz bajnokság saját maga sem tudja, hogy mihez kezdjen, mindenesetre ha lesz is mérkőzés a Serie A-ban, azokat nézők nélkül fogják megrendezni.

Kapcsolódó hír a BBC szerint, hogy Izrael miniszterelnöke, Benjamin Netanyahu bejelentette, hogy minden, az ország területére külföldről belépő ember számára 2 hét karantén kötelező, függetlenül az állampolgárságától. 

  • A Külügyminisztérium vasárnap óta már arra kér minden külföldre látogató magyart, hogy regisztráljon konzuli védelemre.
  • A Konzuli Szolgálat új honlapot indított kifejezetten a koronavírus járvány miatt, ezen a legfrissebb infókat olvashatjuk folyamatosan.

Érdekesnek találtad? Eszedbe jutott valami? Szólj hozzá és oszd meg másokkal is itt!

Jó utat, sok élményt ha útnak indulsz, akik pedig maradnak itthon, velük a wellness csoportban tárgyaljuk ki a jó lehetőségeket.
Mr Spabook