MAKO Jetboard szörf vízisí bemutató ár műszaki adatok

Sugárhajtású vízisí a nyár különc őrülete – MAKO Jetboard bemutató

by admin

A MAKO Jetboard sugárhajtású vízisí szerkezete önállóan képes szelni a vizet, garantáltan minden part menti szemet magára vonz az, aki meglovagolja. Lássuk, mit tud a méregdrága kis szerkezet!

Külföldre járni több okból is nagyon jó és építő jellegű dolog, az élmények mellett például más kultúrákat, viselkedés formákat, minőséget ismerhetünk meg és persze láthatunk olyan dolgokat, amiket idehaza nem, vagy csak nagyon ritkán csíphetünk el.

A tengerpart remek hely az ilyen csodafigyelésre, mint például most az írásom témáját adó MAKO Jetboard megpillantására élő egyenesben, élesben használva, nem a marketing videók színes-szagos nyálelválasztást beindító képein keresztül. És persze van hűtött kókuszt áruló afrikai bevándorló – helyett most éppen helyi ember, akiknek az apartmanját nem vette ki senki és jobb híján főtt kukoricával a hűtőtáskájában bandukol a parton fel alá: „Kukuruz!” – vagy mi, de nekem az olasz Cocco bello, cocco fresco a kedvenc manuál audio szignálom.

Mi az a Jetboard?

A Jetboard lehetne mai találmány is, de a Legyen Ön is milliomosban kihullana az, aki erre tippelne, ugyanis a legelső Jetboard 1965-ben került piacra, ami az akkori design korlátainak megfelelően még nem volt űrtechnika, hanem egy motorral felvértezett, szinte átlagosnak tetsző, 335 cm hosszú, 39 kg súlyú, 6,25 lóerős szörfdeszka.

A MAKO Slingshot Jetboard bemutatása

Ezzel szemben az idei, gyengélkedő nyár sztárja az angol gyártású szupergép, ami mágnesként vonzza az emberek figyelmét. A formája áramvonalas, mint a delfin, sportosan elegáns, mint egy olasz zakó és megy, mintha puskából lőtték volna ki. Nézzétek meg videón, itt éppen egy gyerkőccel közösen csapatják, így kissé lassabb és óvatosabb a mutatvány, mint a bemelegítés volt:

Sugárhajtású vízisí: Jetboard

Megláttam és nem hittem a szememnek. Sugárhajtású vízisínek neveztem el, aztán utánaolvastam és jól megírtam Nektek, hogy ezmiez, mennyivel tud menni, mennyibe kerül (kissé meglepődtem… 😀 Ti kipróbálnátok? A cucc bemutatóját itt olvashatjátok el:https://spabook.net/blog/blog-hu/mako-jetboard-sugarhajtasu-vizisi/

Közzétette: Spabook – 2020. augusztus 27., csütörtök

Jetboard technikai adatok, végsebesség, súly…

A szerkezet mindössze 20 kg-ot nyom, 2,5 liter üzemanyagot tud felvenni, amivel 90 percig képes szörfözni a vízen. A maximális sebessége 55 km/h, ami kellő adrenalin termelődést biztosít. Teherbírása 100 kg, ami előtt le a kalappal, hiszen ránézésre simán azt gondolhatnánk, hogy már egy 50 kilós nádszál alatt is elsüllyed, de nem. Ki van ez találva, na.

Mennyi az annyi? MAKO Jetboard árak

MAKO Jetboard vízisí bemutató árak műszaki adatok

Nos, a példaként bemutatott vízi közlekedési személygépjárműnek látszó sporteszköz kevesek kiváltsága, ugyanis a MAKO Slingshot Jetboard ára 8999 angol font, azaz jelenlegi árfolyamon kb 3,5 millió forint. 20 kg a cucc, a MÉH telepen nem sokat adnának érte, de persze nem is oda készült, mondom, illetve írom újra: űrtechnika.

A szénszálas test a gyártó állítása szerint hitelesen produkálja a klasszikus szörfdeszka érzését, egyben ötvözi a hagyományos szörfdeszka kialakításának és a modern teljesítménynek a jellemzőit. Az orrnál keskeny körvonal indul és a farok részen szélesedik ki. A kialakítással a tervezők a könnyű és stabil manőverezhetőséget kívánták megteremteni. A látottak alapján ez sikerült is nekik, még gyerekkel kiegészítve is remekül működött a történet.

forrás: makoboards.com

A gázt a kezünkben fogva lehet adagolni, ha pedig leesnénk, akkor a vészleállító azonnal lekapcsolja a motort.

Az ergonómiára nem csak használat közben gondoltak, hanem a cipekedéshez is úgy alakították ki a fogantyúkat, hogy a Jetboard a saját súlya miatt egyensúlyban legyen, és ne a gazdájának kelljen szenvedni azzal, hogy hogyan is fogja meg és vigye le a partra. Elég csak megemelni az erre a célra kialakított helyen és vinni kényelmesen.

Ha szeretnél az utazáshoz kapcsolódóan érdekes hírekről értesülni, akkor iratkozz fel hírlevelemre, illetve köszönöm, ha megosztod és segíted, hogy még több emberhez juthasson el ez az írás is.
Szívesen látunk wellness-utazós csoportunkban!

Jó utat, sok élményt!
Mr Spabook
címlap fotó: saját

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé, minőségibb eszközök (tárhely, fényképező, jogász (!) stb) megvásárlásával. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben