Mr Spabook

Megújult a Spabook!

by admin

Örömmel osztom meg Veletek kedves olvasók, követők, fürdőtúrázó barátaim, hogy a személyes blog új dimenzióba lép. Felveszi magára a jól szabott Armani öltönyét és lezser eleganciával magazin jelleget ölt, hogy minél több érdekességet tudjon adni Nektek, de ugyanúgy egyedül én készítem, a saját gondolataimat írom meg, Mr Spabook áll mögötte, én vagyok és maradok a szíve és a lelke. Ami változik, az az, hogy a korábbiaknál fényévekkel ügyesebb, okosabb és jobban áttekinthető honlapon várlak Benneteket.

Mik az újdonságok?

Rengeteg új funkció van és még lesz is, szánjatok rá 2 percet, hogy megismerkedjetek velük!
Lesznek új rovatok is wellness életmód témában, de mivel one man show az oldal, ezért erre még nem futotta az időmből. Ha szeretnél vendégposztot írni, jelezd! Gasztronómiai kitekintésben tuti, hogy sok élményetek van.

Panorámakép funkció

Lesznek eddig szinte sehol nem látott panorámaképek, hogy a lehető legjobban bele tudjátok képzelni magatokat az adott helybe. Ez egészen más élményt nyújt számotokra.
Az utazás élmény, a Spabook-on pedig immáron a képernyő előtt is az! Ha az egeret a kép fölé viszitek, akkor a görgető gombbal tudtok nézelődni jobbra-balra.

Interaktív térkép

Térképen is böngészhettek és kereshettek az írásaim között! A térképes nézet menüben tudjátok előhívni mindig az aktuálisat. A jelölőkre kattintva felugrik egy kis bevezető szöveg, egy kis kép és persze a bejegyzés címe. Ha rákattintotok, akkor ki fogja nyitni és el fogjátok tudni olvasni a teljes cikket.

Pinterest kitűző

További újdonság az, hogy el tudjátok menteni a képeket, pontosabban írva ki tudjátok tűzni, (hunglish-ül: pinelni) a Pinterest gyűjteményetekbe. Korábban nem használtam a Pinterestet, de most rákattantam, mert rájöttem, hogy remekül lehet eltenni emlékbe ötleteket, például későbbi utazásokhoz 1-1 képet 1-1 helyről. Később, amikor aktuális lesz, akkor csak rámegyek a board-ra, ami mondjuk úgy van elnevezve, hogy „strandok ahova szeretnék elmenni”, és akkor az odatűzött képekre rákattintva újra meg fogom tudni nézni azt az oldalt, ahol írtak arról a helyről. Tehát, ha nálam például olvastok egy útleírást, Thaiföld-ről, akkor 1 képet mentsetek le a kis piros ikonra kattintva ami a képeken megjelenik. Amikor majd tervezitek a thaiföldi utatokat, akkor megnyitjátok a Pinterestről a képet és meg fog nyílni az az útiterv, amit valamikor hónapokkal, vagy akár évekkel korábban olvastatok nálam. Kényelmes igaz?

Mr Spabook

Itt ki tudod próbálni, hogyan működik. Vidd az egeret a kép fölé és a bal felső sarokban megjelenik a kis piros ikon, arra kattintva tudod kipinelni a fotót. Ha még nincs Pinterest fiókod, akkor érdemes csinálnod egyet.

A hét mondása és kiemelések

Mostantól minden héten 1-1 gondolattal vár Benneteket az oldal! Ha számítógépről nézitek, akkor a képernyő jobb oldalán, ha mobilról, akkor az oldal aljára legörgetve fog megjelenni. Tablet esetén, ha függőlegesen tartjátok, akkor a mobillal azonos módon, ha vízszintesen, akkor a számítógéphez hasonló formában fog megjelenni a heti idézet és persze minden más is.

A szövegben immáron hangsúlyosan is megjelennek az idézetek, ezzel a tartalom jobban áttekinthetőbbé és könnyebben befogadhatóvá válik.

Címke felhő

Készítettem címke felhőt is, ami a „heti idézet”-hez hasonló módon a képernyő jobb oldalán, illetve mobilos nézet esetén az oldal alja felé görgetve látható. Itt témákra, kulcsszavakra kattintva megjeleníthetitek az összes olyan bejegyzést, ami kapcsolódik az adott témához. Példa: vízum. Az összes olyan cikkemet láthatjátok egyben, amiben valamelyik ország vízum témájáról van szó. Az oldal több nyelven is fog készülni, de ezt most nem emelem ki, mert a magyar az anyanyelvünk, de emiatt láthattok angol szavakat is a felhőben. Arra még nem jöttem rá, hogyan legyen ez csak magyar, ha valaki tudja, köszönöm, ha megsúgja!

airbnb ajánló arcok Ausztria Balaton belföldi turizmus BGYH Budapest Budapest Airport Bécs Emirates fejlesztés fürdő gyógyfürdő Horvátország hotel hír hírek inspiráció karantén koronavírus Kína légiközlekedés Magyarország magyarul Miskolc MTÜ Málta Olaszország programajánló repülő repülőjárat ryanair strand szakmai cikkek szálloda termál Thaiföld turizmus vakcinaútlevél videó vélemény wellness wizzair újranyitás

Heti összefoglaló, amikről lemaradtál a fészbuk miatt

Végül, de nem utolsó sorban, beizzítom a heti hírlevelet is. Mi a cél? Az, hogy sajnos a fészbukon rengeteg alkalommal maradtok le a bejegyzéseimről, egyszerűen nem teszi ki a falatokra a rendszer. Különösen azokat nem, amiket ide írok a weboldalra, mert azt bünteti. Pedig az igazán értelmes és hasznos tartalom itt van, nem a fészbukon, szerintem többet ér, mint 1-1 fotó. Szóval, szeretném, ha a jövőben nem maradnátok le a bejegyzéseimről, ezért heti 1 alkalommal összeállítok egy összefoglalót, és levélben elküldöm Nektek azt a néhány linket, amin keresztül átfuthatjátok az adott heti írásaimat és megnézhetitek azt, amiről lemaradtatok (99% hogy lesz ilyen…)
Különös tekintettel az utazós, fürdős, turizmusos hírekre és programajánlókra, mert mostantól azok is lesznek.

Köszönöm a megtisztelő figyelmeteket, a kedves üzeneteket, a privát visszajelzéseket és a szeretetet, amit kapok Tőletek. Rajta vagyok, hogy megháláljam, hiszen a játék kölcsönös. Ti adtok, én adok, én adok, Ti adtok, reagáltok, aktívkodtok.

Fürdőbaráti üdvözlettel jó utat, sok élményt kívánok!
Kassay Tamás
Mr Spabook

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben