Kötelező lett az e-vízum Új-Zélandra!

by Waterfan

Új-Zéland bevezette a regisztrációs kötelezettséget, valamint új adót vetett ki a beutazó turistákra. Részletek kattintás után…

2019. október 1-től lépett érvénybe Új-Zéland új beutazási szabályzata, amely szerint az országba történő utazást megelőzően kötelező online regisztrálni (NZeTA – New Zealand Electronic Travel Authority), valamint a szigetország új adót vet ki a beutazó turistákra (IVL – International Visitor Conservation and Tourism Levy). A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala szerint, amennyiben 2019. október 1 után az utazás megkezdésekor nem áll rendelkezésre az NZeTA, úgy az új-zélandi hatóságok akár meg is tagadhatják a belépést az országba. Tehát, érdemes az NZeTA-t minimum 72 órával az utazás megkezdése előtt igényelni!

FONTOS:
Az NZeTA-t, abban az esetben is igényelni kell, ha az utas csupán tranzitál Új-Zélandon, és az útjának a végcélja valójában egy másik ország!
Az utazók csak az Aucklandi Nemzetközi Repülőtéren tranzitálhatnak, az ország többi repülőterén nem!

DÍJAK:
9 NZD mobil app útján történő igénylés során,
12 NZD online igénylés esetén.

Ehhez jön továbbá az új adó, becsületes nevén IVL 35 NZD-s tétele.

Az új rendszerrel kapcsolatban a legfrissebb információk itt érhetőek el: www.immigration.govt.nz/nzeta.

Ha mindezek után nincs valakinek elment a kedve, hogy elutazzon oda, akkor jó hír, hogy szintén október elejétől ingyenessé vált az e-vízum Szentpétervárra… és még közelebb is van. Részletek itt.

Ha hasznosnak találtad az infót, nagyon örülök neki, ha megosztod a facebook bejegyzésemet és segíted, hogy még több hasznos infót meg tudjak osztani a jövőben.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben