Online közoktatás? Igen, így lehetséges!

by Waterfan
Spabook.net Kassay Tamás

Hogyan valósítsuk meg az online oktatást? Íme egy működő megoldás VIDEO-s magyarázattal.

Több online megoldás is létezik, az egyik és talán biztonsági szempontból a legmegbízhatóbb a MICROSOFT TEAMS. Az alkalmazás letölthető Android és iOS alapú mobilra is, ha valakinek a diákok közül ne lenne otthon számítógépe.

WiFi-n keresztül megy rajta a hang, a képernyőmegosztás, akár a videó is, így a tanár leülhet webkamerával szemben és tarthatja úgy az órát.

A diákoknak nincs más dolga, mint a megszokott órarendjük szerint a megfelelő MS Teams virtuális tanterembe belépni. Lényegében tehát még a naplót és a hiányzásokat is lehet vezetni.

Ha továbbadjátok (osztjátok), akkor hamar eljut mindenkihez és nem kell X időt várni valami csoda fejlesztésre, miközben már itt van az eszköz készen, csak használni kell.

A videó ugyan olasz, de az ábrák egyértelműek, nem okozhat nehézséget senkinek. Aki mégis elakad, keressen meg és segítek.

Ha tudtok alternatív eszközt, írjátok meg kommentben és segítsünk a tudásunkkal ott, ahol tudunk! Nekem még a zoom és Google Classroom jut eszembe, ezeket is érdemes megnézni.

Ha pedig kitanultuk magunkat, várjuk a nyári és őszi szünetet, amikor újra lehet majd menni fürdőkbe és nyaralni is. A budapesti fürdőket bemutató, exkluzív képekkel színesített írásaimat itt olvashatod.

Jó utat, sok élményt – ha majd a járvány elmúltával útnak indulsz-, addig pedig a wellness csoportban tárgyaljuk ki a jó lehetőségeket. Itt pedig hozzászólhatsz.

Mr Spabook