Guiness-rekord kísérlet Szilveszter éjjelén: 12 perces tűzijáték 4,7 km hosszan Ras Al Khaimah partján

by Kassay Tamás
Ras Al Khaimah Guiness rekord tüzijáték szilveszter újév

Guiness-rekord kísérlettel búcsúztatja az óévet és egyben köszönti a 2022-t Ras Al Khaimah, amely az  Egyesült Arab Emirátusok egy Emírsége és egyben a helyiek egyik legkedveltebb üdülőhelye.

Erről az Emírségről Magyarországon még nagyon keveset tudunk, az emberek általában Dubajba látogatnak el. Ez a közeljövőben valószínűleg változni fog, ha sokak fülébe jut, hogy a Dubajban élő helyiek maguk is ide járnak át tengerpartozni, pihenni és kikapcsolódni. Ennek megfelelően Ras Al Khaimah magas szinten űzi a vendéglátást, tele van minőségi szállodákkal, remek tengerpartokkal. Idén Szilveszterkor épp a tengerpart fog főszerepet kapni, a korábbi évek sikerein felbuzdulva újabb Guiness rekordot kísérelnek meg felállítani.

A rekord tüzijátékot az Al Marjan-szigeten és az Al Marjan-sziget és Al Hamra Village közötti vízparton fogják megrendezni, beleértve a szórakoztató programokat, gyermekjátszókat, családi pihenő helyeket, étel-ital bárokat.

4,7 km hosszú tengerparti szakaszon 12 percen keresztül káprázatos tűzijátékban lesz részük a látogatóknak –  pirodrónokkal, fényekkel, színekkel, formákkal gazdagítva és zenével aláfestve.

Az évvégi különleges tűzijáték az elmúlt évek hagyományait folytatja. 2021 kezdetét hasonlóan látványos 10 perces tűzijátékkal köszöntötte Ras Al Khaimah.

A 2020-as szilveszteri tűzijátékhoz szintén egy Guiness-rekord kapcsolódik, ugyanis akkor elnyerték „A legtöbb pilóta nélküli légi jármű egyidejű tűzijáték indításának” és a „Leghosszabb tűzijáték-vízesés” címét. Hasonlóan izgalmas rekordokat állítottak fel 2019-ben, amikor a „Leghosszabb egybefüggő tűzijáték” címet nyerték el.

Ras Al Khaimah nyitva áll a nemzetközi turisták előtt, a beutazáshoz csupán egy 72 óránál nem régebbi PCR teszt szükséges.

Az utazás világának precíz híreiért csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.