Szlovénia beutazás karantén korlátozások

Szlovénia szigorít a Magyarországról beutazókkal szemben

by Waterfan

Bár a sajtó egy részében az jelent meg, hogy Szlovénia enyhít a beutazási korlátozásokon, valójában a Magyarországról beutazókkal szemben éppen szigorítás történik szeptember 29-től.

Szlovénia beutazás szempontjából vörös zónába sorolt több magyar területet

A Budapest és Győr-Moson-Sopron megye piros, avagy vörös zónába került, míg a többi magyar terület narancssárga színben van jelenleg. Ez azt jelenti, hogy a vörös zónákból beutazókra 10 napos karantén várhat – hacsak nem tudnak felmutatni 1 negatív teszteredményt, ami nem régebbi 48 óránál. Ez utóbbi az újdonság, ugyani a szlovén enyhítés csupán arra vonatkozik, hogy aki eddig vörös országból jött, negatív teszt ellenében sem szabadulhatott 10 napnál korábban. Ezt most felülírták, akinek van  egy 48 óránál nem régebbi, uniós vagy schengeni tagállamban készített negatív PCR-teszteredménye, az szabadulhat.

Egy magyar olvasó számára mi a releváns első számú prioritásként? Az, hogy a vörös zóna enyhítést kapott, vagy az, hogy az eddigi szabad beutazás helyett be fog karanténolódni? Na ugye.

A Spabook mindig elolvassa az apróbetűket és soha nem közöl le copy-paste sajtóközleményeket, sem pedig MTI híreket, hanem értelmezi azt az olvasók érdekében.

Jelen helyzetben különösen fontos lenne, ha a blogok és oldalak megfontolnák a tevékenységük irányvonalát, mert életbevágó a maximálisan pontos tájékoztatás.

A teljes Európa körképről itt írtam, folyamatosan frissülő cikk:

Szállásokkal kapcsolatos véleményekről, utazós és fürdős eseményekről értesülhetsz a csoportunkban, várunk szeretettel.

Biztonságos utat, sok élményt a nehézségek közepette is!
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó

Támogatásod nagy segítség abban, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben