Thaiföld beutazás határzár megnyitása turizmus

40 millió helyett 400 turista az újranyitó Thaiföldön

by Waterfan

Thaiföld 7 hónappal ezelőtt teljes határzárat rendelt el, október 20-án viszont beléphetett az első szerencsés csoport az egzotikus országba, amely szigorú feltételek mellett, néhány országból tervez fogadni vendégeket.

Kedden 39 kínai utas érkezett Thaiföldre a bangkoki Suvarnabhumi Nemzetközi Repülőtéren keresztül:

Az euronews szerint a turistacsoport a szabályoknak megfelelően egy közeli szállodában kapott elhelyezést, amit a következő 2 hétben nem hagyhatnak el és szigorú megfigyelés alatt tartják a vendégeket. Ezt követően 9 hónapig van lehetőségük az országban tartózkodni és a karantént követően a mozgásukat nem korlátozzák.

Tavaly 40 millióan látogatták meg Thaiföldet, ehhez képest a kormány novemberben 400 embert tervez beengedni.

Karanténmentes utazás Thaiföld és Kína között

Thaiföld tárgyalásokat folytat Kínával, hogy januárig karanténmentes utazási folyosót hozzon létre a gyengélkedő turisztikai ipar megmentése érdekében – tudósít a Bloomberg.

Patchhat Ratchakitprakarn idegenforgalmi miniszter szerint a Pekinggel kötött megállapodás attól függ, hogy a thai turisztikai ipar korlátozott újranyitása után hogyan fog teljesíteni ebben a hónapban.

Kína lehet az első ország, amely számára a délkelet-ázsiai paradicsomi állam engedélyezi a karanténmentes utazásokat. A jelenlegi kötelező karantént koronavírus-teszt és mobilkövető alkalmazás váltja fel a kínai látogatók számára, amennyiben a külföldi turisták visszatérése nem vezet újabb Covid-19-járványokhoz.

Thaiföld beutazó turistáinak több mint negyedét a Kínából érkező utazók tették ki a világjárvány előtt. 2019-ben 11 millió kínai turista látogatott el Thaiföldre, ahol 17 milliárd dollárt költött a 62 milliárd dolláros piacon.

Az idegenforgalmi miniszter józanul látja a helyzetet, amikor a karanténnal szemben más megoldást javasol, ugyanis szavai szerint: A legtöbb kínai látogató 1 hétre érkezik Thaiföldre, ezért a 2 hét karantén sokak számára nem érné meg az utazást.

Tüntetések a kormány és a határok megnyitása ellen

Thaiföld eközben azzal küszködik, hogy újból megnyithassa határait a turisták előtt, mert a helyi ipar egy része és a közvélemény tüntetéseken fejezi ki elégedetlenségét a kormánnyal szemben, ezen túlmenően pedig ellenérzésüket és aggodalmukat amiatt, hogy a kormány szerintük nem kellően felkészült a fertőzések második hullámának kezelésére – derül ki a Bloomberg írásából. A tüntetések gyökere ennél mélyebbre nyúlik vissza, és a lényege sokkal szélesebb, nem elsődleges szempont benne a turizmus kérdésköre.

A Kínával kötött paktum ugyanakkor megnyithatja az ajtót hasonló utazási megállapodások előtt olyan, viszonylag biztonságos országokkal, mint Japán, Dél-Korea, Szingapúr és Tajvan.

Szállásokkal kapcsolatos véleményekről, utazós és fürdős eseményekről értesülhetsz a csoportunkban, várunk szeretettel.

Ha értékesnek és precíznek találod a cikket, oszd meg a kis “f” jelre kattintva lentebb, hogy sokakhoz eljusson!

Biztonságos utat, sok élményt a nehézségek közepette is!
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben