Így köszöntötte a nagyvilág 2021-et – TOP 10 újévi ünnepség (videóval)

by Waterfan
újévi ünnepségek 2021 nagyvilág top 10

Minden ország másképp ünnepel, de a jó hangulat közös, kivéve, amikor elmarad az utcán ünneplő közönség hiányában. Így is van, ahol az online nézők kedvéért azért megrendezték a tűzijátékot, de akadt olyan hely is, ahol maszk nélkül lehetett felszabadultan tombolni.

TOP 10 újévi ünnepség 2021-ben

A szépség és az élmény szubjektív dolog, ezért sorrendet nem állítok fel, de kiemelem azokat, amik említésre méltók és sokunknak bakancslistásak.

Észak-Korea rendezte a legnagyobb újévi ünnepséget

Bár látványosságban elmarad Sydney legendás show-jától, sőt, valljuk be, a pirotechnika nem vonultat fel különöbben látványos elemeket, az összhatás, a hatalmas tömeg és a kiegészítő rendezvények összességében az első helyre dobják. Más kérdés, hogy mi magunk pezsgőznénk-e itt, ha egyáltalán lehet. Én azért elmennék egyszer, bakancslistás hely a jelenlegi, szomorú állapotában (is).

Tajvan kisebb, de látványos élő show-val ünnepelt

A járványkezelésben kiemelt példának szoktam állítani Tajvan-t, ha érdekel, itt elolvashatod, de most maradjunk az ünnepi pillanatoknál, amelynek során tűzlángba borították a Taipei 101-et, a világ egyik legmagasabb épületét, amely a főváros, Tajpej látképének meghatározó alakja. Magam is rajongója vagyok, feledhetetlen élmény volt feljutni a tetejébe.

Oroszország közönség nélkül, a kameráknak készült tűzijátékkal

Moszkva nem maradhat ki az összeállításból, hiszen a Vörös-tér épületei és a tűzijáték színei parádés látványt nyújtanak, ugyanakkor a sok rendfenntartó és az üres utca azért kevéssé teszi szívmelengetővé a jéghideg város ünnepi pillanatait.

Új-Zéland az egyetlen ország, ahol maszk nélkül, tömegben, szabadon ünnepelhettek

Tajvan mellett másik korona-járvány eminens éltanuló Új-Zéland, ahol konkrétan azt csinált mindenki, amit akart, mert nincsen az országban fertőzött. Élmény hallgatni a tömeg morajlását, amikor visszaszámolnak!

Vuhan, Kína

A koronavírus kirobbanásáról elhíresült városban léggömbök eregetésével és persze grandiózus tűzijátékkal köszöntötték a minden bizonnyal szerencsésebb 2021-et.

Sydney, Ausztrália

Tíz- és százmilliók álma, hogy egyszer élőben láthassák, sokaknak sikerül is, de nem idén, mert ezúttal a város jó része karanténban van. A show-t a világ kocsányon lógó millió szempárjának kedvéért (és persze turizmus gazdasági megfontolásból) megtartották, bár rövidített verzióban.

New York

New Yorkban, a világhíres Times Square-n régi szokás szerint idén is lecsúszott a fénygömb, de a rendőrség nem engedett be ünneplőket. Normális körülmények között ez az tér éjfélkor szabályosan felrobban a tömeg hangjától.

Dubaj

Dubaj kitett magáért, nagyon hasonló módon használták tűzijáték állványak a Burj Khalifa épületét, mint ahogyan ezt a Taipei 101 esetében fentebb már láthattuk.

Thaiföld, Bangkok

Délkelet-Ázsia telelős szívcsakrája jelenleg éppen csak vegetál, turisták nincsenek, az országban szigorú szabályok uralkodnak, cserébe fertőzöttről alig tudni. Ahol máskor százezrek, ha nem milliók szoktak tombolni, ott most a show azért megadta az illúziót, de a buli sajnos elmaradt.

London

Az angol főváros idén nem csak 2021-et, hanem az ország EU-tól való függetlenedését a BREXIT hivatalossá válását is ünnepelte. Kiválóan szervezett, professzionális show-t láthattunk, amivel megadták a város rangját még úgy is, hogy a közönség itt is csak virtuálisan követhette az eseményeket a körülmények miatt.

Érdekelnek az utazós témák? Csoportunkban szállás véleményekről, eseményekről és sok-sok utazós témáról is értesülhetsz. Érdekes volt? Oszd meg másokkal is!

Boldog új évet, jó utat és sok élményt 2021-ben!
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó,
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.