Utazó blogger változtatná meg az internetezési szokásokat

by Waterfan

Mi az oka az agresszív kommenteknek, az internetes frusztráltságnak? Miért a klikkvadász és megosztó tartalmak terjednek jobban és gyorsabban? Hogyan lehetne más a netes ökoszisztéma és a saját kedvünk, és úgy általában a napjaink is? Az utazó blogger válaszait közlő Facebook poszt alá ömlöttek a pozitív kommentek, ami sokat elárul. Íme, szó szerint idézve:

Változtasd meg a netet! – kéri az utazó blogger

Utazó blogger közösségi média marketing social dilemma online marketing

„Kedves Olvasók és Mindenki, akihez eljut ez az írás. Mi a fene ez a FRUSZTRÁLTSÁG a neten? A social media átka, elmondom alább. Bocs, a blog történetében először nem utazós poszt lesz, köszi a megértést és a támogatást. ?

Legyetek, legyünk olyanok, akik példát mutatnak másoknak!

Hogyan működik a közösségi média?

Sokan nem tudjátok, hiszen nem dolgoztok vele, de megsúgom:

lássátok a 2 előző napi posztomat, full ugyanaz a bejegyzés egyik nap 300+ like-ot kapott, a másik nap meg 32-őt. Iszonyat nagy különbség!

Az OKA rém egyszerű:
az egyiknél volt minimális feszkó, lehetett Lölőzni meg társai. Negatív érzelmek. A FÉSZBUK úgy működik, hogy azokat a bejegyzéseket jeleníti meg a hírfolyamokban, amiknél vannak kommentek, a likok szinte nem számítanak. Na mármost, ÉVEK ALATT hozzászoktattak minket ehhez az egymásanyázása hangnemhez, mert legtöbbször ilyen posztokat láttok. Ahol az emberek jól megmondják egymásnak és vita van. MERT a rendszer ezeket jeleníti meg.

Ugyanígy megjelenítené ám azt is, ahol pozitív vélemények vannak, de lássuk be, ha valami tetszik, dobunk rá egy like-ot és le van tudva. Ha valamivel nem értünk egyet, akkor meg jól fotelhuszárkodunk. Jobb esetben trollkodunk, mert az legalább amúgy vicces is tud lenni. Vágjátok? Ezért alakult ki ez a feszkó az emberekben.

És az oldalakat ez kényszeríti bele, hogy valamilyen szempontból megosztó tartalmakat pakoljanak ki. A médiában hatalmas pénzek mozognak, megéri nekik.

MIKOR tettük meg utoljára, hogy egy JÓ bejegyzés alá odaskicceltük kommentbe, hogy:
– köszi a megosztást, feldobtad vele a napomat /
– de jó, elmosolyodtam rajta /
– annyira szép az a hely, megmutattam anyukámnak és láttam a szemén, hogy mennyire szeretne egyszer elutazni oda STB.

Ha lennének ilyen kommentek (nem csak itt, más oldalakra is igaz ez), akkor teljesen más lenne a net és a közhangulat.

Egyszerű pszichológia és a techmultik mesterien visszaélnek azzal, hogy a tetszésünket pacsival, a nem tetszésünket meg pofázással fejezzük ki. Ha valami tetszik, akkor írd oda 1-2 szóval, és VÁLTOZTASD meg a netet! #lehetmásképp #változtasdmeganetet

Az eredeti bejegyzés még folytatódik, itt olvasható és osztható tovább, amennyiben egyetértesz a pozitív törekvéssel:

#specialpost Kedves Olvasók és Mindenki, akihez eljut ez az írás. Mi a fene ez a FRUSZTRÁLTSÁG a neten? A social media…

Közzétette: Spabook – 2020. október 17., szombat

A pandémia, a távolságtartás káros hatásai

D. Tóth Kriszta és Orvos-Tóth Noémi a Beszélnünk kell! egyik podcast adásában az agresszió, a harag és a szorongás természetéről, működéséről és hatásairól beszélgetett, egy másik adásban pedig azt járják körül, hogyan erősítette fel ezeket az érzéseket, és az emberek közötti feszültségeket a világjárvány, és ennek hatásai miként mutatkoznak meg a társas interakcióinkban az online és az offline térben.

Social Dilemma dokumentumfilm a Netflix-en

Szeptember elején jelent meg egy dokumentum-dráma, ami egyértelműen a közösségi média legtöbbünk által nem ismert, ijesztő oldalát mutatja be, amely biztosan gondolkodóba ejt mindannyiunkat. 

Jeff Orlowski, a film rendezője azt nyilatkozta, hogy „az algoritmusok irányítják, mit látunk, azt mikor látjuk, hogyan látjuk, tekintet nélkül az igazságra vagy az emberiségre”. Hozzátette:

ezeket a platformokat olyan üzleti modell hajtja, amely szisztematikusan arra ösztönzi a felhasználókat, hogy minél polarizáltabb és szélsőségesebb gondolkodásmódot képviseljenek”.

A film egyik legfőbb célja, hogy az emberek felülvizsgálják médiahasználatukat és elgondolkodjanak: mennyiben használom a közösségi médiát én, és mennyiben használ az engem?

Az utazó blogger bejegyzésében megfogalmazott irány kiút lehet a megosztottságból és esélyt ad a párbeszédre, amellett, hogy segíti a minőségi tartalmak megjelenését a hírfolyamban és ezáltal – ha csak kicsit is – de háttérbe tudja szorítani a szándékosan megosztó, klikkvadász bejegyzéseket.

Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is. Ha úgy gondolod, elég részletes volt a cikk és egyetértesz vele, oszd meg másokkal, hogy teret kapjon a minőség a neten!

Itt pedig elmondhatod a véleményed.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben