Másfél év után újraindul a vietnami turizmus – bár lassan (videó)

by Kassay Tamás
Vietnám turizmus beutazás újranyit Phu Quoc

20 hónapnyi szünet után újra külföldi turisták érkeztek Vietnámba, ahol a fokozatos, ámde igen óvatos nyitás most vette kezdetét. Első körben 5 tartományban lehet újra utazni, ezek a főbb turistalátványosságokat tartalmazzák – feltétel azért van, oltás mindenképpen kell. – számolt be róla az Euronews, én pedig utánanéztem az izgalmas részleteknek a hivatalos szerveknék.

A külföldi turistáknak szigorú követelményeknek kell megfelelniük, többek között legalább 14 nappal az utazás előtt teljes oltással kell rendelkezniük, vagy induláshoz képest 6 hónapon belül kellett felépülniük a koronavírus fertőzésből – olvasható a Kulturális, Sport- és Turisztikai Minisztérium honlapján. A látogatóknak az indulás előtt 72 órával tesztet is kell készíttetniük, negatív eredmény esetén lehet utazni. A turistáknak Vietnámban szervezett túrákon kell részt venniük, és csak az engedélyezett területeket és az engedélyezett szolgáltató létesítményeket látogathatják meg.

Vietnám 3 fázisú nyitási tervet javasolt és tett közzé

Ennek megfelelően az első fázisban, 2021 novemberétől a kísérleti terv a nemzetközi turistákra vonatkozik, akik szervezett utazások keretében charterjáratokkal vagy nemzetközi járatokkal érkeznek Phu Quoc City (Kien Giang tartomány), Khanh Hoa tartomány, Quang Nam tartomány, Da Nang város és Quang Ninh tartomány kiválasztott területeire.

A második fázisban, 2022 januárjától a nemzetközi turisták fogadására alkalmas területeket bővítik, és charterjáratokkal vagy nemzetközi járatokkal kötik össze. A 7 napos csomagtúrák befejezése után további célállomásokat látogathatnak meg.

A harmadik fázis, a teljes nyitott nemzetközi turizmus. A kezdési időpontot a járványhelyzet, valamint az első és a második szakasz eredményei alapján határozzák meg. – áll a vietnámi kormány honlapján.

„Abban hiszünk, hogy a nemzetközi járatok újraindítása Phu Quoc repülőterén pozitív jel a fokozatos újranyitás szempontjából, és a turizmus, valamint a légi közlekedés gyorsan visszaerősödik a járvány előtti szintre”

– mondta a VietJet Air igazgatóhelyettese az alkalomból, Dinh Viet Phuong

Kedden érkezett az első látogatói hullám Vietnámba. Na nem kell nagy cunamira gondolni, mindössze 29 főről van szó, akik különböző országokból indultak útnak. Ők 7 napot töltenek el egy danangi hotelben, ahonnan felkereshetik a környékbeli tengerpartokat és látványosságokat. Phu Quocba az első utasok Dél-Koreából érkeztek, nekik a repülőtéri tesztjük eredményét kellett megvárniuk karanténban.

Az utazás világának precíz híreiért csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.