Vörös szerda Budapest piros díszkivilágítás red wednesday Erzsébet híd fények

Pirosba öltözött Budapest a keresztény üldözöttek emléknapja, vörös szerda alkalmából

by Waterfan

Vörös díszkivilágítást kapott Budapest több ikonikus helyszíne november 25-én, hogy szolidaritásunkat fejezzük ki a világszerte – hitük miatt – üldözött keresztényekkel.

Egy estére megváltozott Budapest látképe, ugyanis szerdán délután 16:30-tól a piros szín kapott hangsúlyt a Red Wednesday nemzetközi kezdeményezés alkalmából.

Az Erzsébet híd piros fényfestését Gyémánt Balázs, a Balázs utazik blog szerzője meg is mutatta követőinek, és a címlap fotót pedig rendelkezésünkre bocsátotta.

Mi az a Red Wednesday, avagy vörös szerda?

A kezdeményezés 2016-ban, az Egyesült Királyságból indult világkörüli útjára. A globális megemlékezésben számos ország vesz részt, Ausztráliától kezdve a Fülöp-szigeteken át, Írországon keresztül láthattak a helyiek vörösre fényfestett épületeket, templomokat.

„Amikor egy keresztény embert meggyilkolnak a hite miatt, […] a világ közvéleményét ez jószerivel hidegen hagyja. Nem indul Christian Lives Matter-mozgalom, nem ereszkednek féltérdre hollywoodi celebritások, nem emlékeznek meg erről élsportolók. Ezért fontos ez a nemzetközi kezdeményezés, amely az Aid For The Church In Need elnevezésű karitatív szervezet kezdeményezése”

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár, a Hungary Helps program vezetője

A Miniszterelnökség felhívásához a katolikus, az evangélikus és a református egyház is csatlakozott. Budapesten az alábbiakat láthattuk idén a különleges fényben:

  • Erzsébet híd,
  • Szent Gellért szobor,
  • Széllkapu parkrész installációi,
  • Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia,
  • Istenszülő Elhunyta Székesegyház,
  • Budavári Evangélikus Templom,
  • Szilágyi Dezső téri református templom

Az összefogás ereje témától és céltól független

Balázs utazik bejegyzése ékes példája annak, hogy az utazó bloggerek milyen fontos szerepet tölthetnek be a belföldi turizmus támogatásában, ugyanis egyetlen óra alatt már megosztások sokasága tette virálissá a Budapest szépségét és értékeit is vivő bejegyzését. Nem ez az első egyébként, mert egy korábbi, Pécsről készített videóját is több, mint 80 ezren látták. Nyilván nem pattant kocsiba ma este senki emiatt, főleg este 8 után nem, de a működési mechanizmus világos. Az utazásra való inspiráció alfa kiinduló pontjaivá váltak az utazó blogok.

Ez a cikk pedig jó példa arra, hogy az utazó bloggerek tisztelik és segítik is egymást, ugyanis, ahogy Balázs is osztotta már meg a Spabook tartalmát, most én is továbbítom az éterben az övét. Minden kedves olvasómnak javaslom, hogy bátran nézzen körbe a magyar utazóbloggerek palettáján, nagyszerű szereplők vannak, kiváló tartalmakkal.

Csatlakozz csoportunkhoz, ahol szállás véleményekről, utazós témákról és eseményekről is értesülhetsz.

Jó utat, sok élményt,
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó,
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben