Képeken a Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár megnyitója és hangulata

by Kassay Tamás

A forralt bor és a mézeskalács fűszeres illata, kürtőskalács ellenállhatatlansága, a karácsonyi fények és díszek, az ünnepi hangulat tavaly nagyon hiányzott. Idén újra átélhetjük, mert november 19-én, megnyitotta kapuit a főváros messze földön híres téli ünnepe, a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren.

Megnyílt a Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár

A Budapest Brand nZrt., a főváros hivatalos turisztikai, kulturális és marketing szervezete idén élményekben gazdag, felszabadult, reményeik szerint biztonságos adventi környezetet teremt látogatóinak. Családi kedvezményekkel, közös gyertyagyújtással és ünnepi fényfestéssel várják a vásározókat. Elindult a vásár honlapja is, ahol minden hasznos információ és az árusok kínálata is megtalálható.

A karácsonyi vásárt Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes és Faix Csaba, a szervező Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója nyitották meg november 19-én, péntek délután. Az igazi ünnepi hangulatot Kuna Vali és a Fourtissimo fellépése biztosította.

Vörösmarty téri budapesti karácsonyi vásár megnyitó galéria


„Az idei Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár különleges lesz, mert igyekszünk kinyitni mindenki előtt, ezért is tettük lehetővé, hogy legfeljebb 1500 forintos áron árusítsanak a kitelepülő éttermek egytálételt a látogatóknak. Ez a vásár nemcsak a kiváltságos keveseké, hanem minden fővárosié és Budapestre érkezőé” – nyitotta meg a vásárt Gy. Németh Erzsébet, majd felhívta a figyelmet az első, ünnepélyes adventi gyertyagyújtásra, november 28-án.

Faix Csaba idén talán elsőként kívánt boldog ünnepeket minden hazai és külföldi látogatónak – utóbbiaknak angolul is, és kiemelte köszöntőjében, hogy a hazai kézművesek, akiknek komoly pályázati kiírásnak kellett megfelelniük, kizárólag tradicionális minőségi hazai termékeket kínálnak az idei vásárban, nem pedig tucatárut.

A budapesti karácsonyi vásáron első a biztonság

Idén kiemelt figyelmet fordítanak a szervezők a biztonságra. Hogy vigyázhassunk sajátmagunk és mások egészségére is az ünnepvárás időszakában, a vásár látogatása – a jelenleg hatályos jogszabályoknak megfelelően – védettségi igazolványhoz között. Emellett a vendéglátó egységeknél idén először bevezetik a készpénzmentes vásárlást, hogy ezzel is csökkenthessék a járványügyi kockázatot. Az együttlét öröméhez, az önfeledt szórakozáshoz a biztonságos környezet megteremtése elsődleges szempont.

Minőségi termékek kaphatók a karácsonyi vásárban Budapesten

Vörösmarty téri budapesti karácsonyi vásár megnyitó galéria

Ahogy a látogatók már megszokhatták, a Vörösmarty tér standjainál csak minőségi, hazai termékeket láthatnak és kóstolhatnak. A közel 50 kézműves standjánál szívvel-lélekkel készült egyedi portékákat szerezhetünk be az ünnepekre: nagy műgonddal készült kerámiák és csalogató mézeskalácsok, tervezői sapkák és sálak, különleges fadíszek a tökéletes karácsonyfához, és még számos különlegesség található a bőséges kínálatban.

Ízműves gasztronómia kedvező áron

Vörösmarty téri budapesti karácsonyi vásár megnyitó galéria

Az ízműveseknél a hagyományos vásári ételek és italok mellett gasztronómiai ínyencségek is várják a látogatókat. Most a menüsor is családbarát a Vörösmarty téren, hiszen elérhető kedvezményes kínálat is. Érdemes tehát felfedezni a vásárt, és egy forró teával vagy forralt borral a kézben elmerülni az ünnepi forgatagban.

Ünnepi élmények az egész családnak a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron

Az adventi hétvégéken meghitt közös gyertyagyújtással, december 1-től pedig ünnepi fényfestéssel készülnek a szervezők a Gerbeaud-ház homlokzatán. A gyermekekről sem feledkeznek meg, hiszen december 5-én, vasárnap ellátogat a Vörösmarty térre az igazi Mikulás, Joulupukki is, akinek a legkisebbek személyesen mondhatják el karácsonyi kívánságaikat.

Kedvezmények

Nem csak a karácsonyi vásár miatt érdemes Budapestre látogatni az adventi időszakban. Aki az ünnepi fényekbe öltözött főváros felfedezésére indul, számos kedvezményt vehet igénybe BUDAPEST CARD tulajdonosként. Az Adventi- és Karácsonyi Vásáron a kártyát felmutatva minden kézműves és gasztronómiai termék árából 10% kedvezményt vehet igénybe, ha pedig a kártyát november 19. és december 31. között a BudapestInfo Pontok egyikén váltja meg, ajándék forralt bor is jár mellé.

Hatályos Covid-infó: https://enbudapestem.hu/2021/11/hatalyos-covid-info-karacsonyi-vasaron/

Ízművesek nyitva tartása:

2021. november 19 – december 31.
Hétköznapokon (hétfő, kedd, szerda, csütörtök): 10:00 – 21:00
Hétvégén (péntek, szombat, vasárnap): 10:00 – 22:00

Ünnepnapokon:
december 24: 10:00 – 15:00
december 25. és 26.: 10:00 – 18:00
december 31.: 10:00 – 01:00

Kézműves kiállítók nyitva tartása:

2021. november 19 – december 29.
hétfő, kedd, szerda, csütörtök és vasárnap: 10:00 – 20:00
péntek-szombat: 10:00 – 21:00

Ünnepnapokon:
december 24.: 10:00 – 14:00
december 25. és 26.: 12:00 – 18:00

Fényfestések időpontja:

December 1. – december 26-ig minden nap 17:00-tól fél óránként.

Bővebb információk a Vörösmarty téri Budapesti Karácsonyi Vásár honlapján találhatóak.

Az utazás világának precíz híreiért csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.