5 új speciális hotel nyílt a FŐKERT beruházásában – videóval

by Waterfan

Budapesten nyitott zöld, klímapozitív szállodákat a FŐKERT a magányos beporzó rovarok számára. Kedves nyilatkozatot tettek közzé a rovarhotel szállodalánc bővülésének ünnepi alkalma kapcsán:

Újabb 5 helyszínen nyitottunk hoteleket visszatérő vendégeink, a beporzó rovarok számára. Bár az új létesítmények mindenféle luxustól mentesek, azonban leendő lakóik számára mégis tökélestes körülményeket biztosítanak az utódok felneveléséhez. Ugyan sokan csak döngicsélő kellemetlenségként tekintenek a pollinátorokra, de jelentlétünk elengedhetetlen a biológia sokszínűség fenntartásához, és egy egészséges ököszisztéma kialakításához.

Főkert Nonprofit Zrt.

Mi az a rovarhotel?

rovarhotel Budapest FŐKERT méhecske hotel
Fotó: FŐKERT

A rovarhotel, avagy méhecskehotel lényege, hogy az egyre szűkebb élettérrel rendelkező rovarok számára a természetes élőhelyükhöz hasonló otthonokat biztosít. “Azon természetes élőhelyek imitációi, amiket a rovarok általában szeretnek.” -mondja Bajor Zoltán, a FŐKERT természetvédelmi csoportvezetője. Tehát, ezek a speciális építmények olyan körülményeket teremtenek az állatok számára, amelyek lehetővé teszik, hogy a rovarok szaporodjanak, petézzenek, utódokat neveljenek.

A rovarhotelek gránit, márvány és süppedős szőnyeg helyett menedéket biztosító növényekből, és kövekből épülnek fel. A szerkezetek változatos módon tartalmaznak réseket és üregeket, ami remek búvóhely a rovarok számára a zajos nagyvárosban. Ezek a házak alapvetően a kisebb csoportban élő, esetleg magányossá vált rovarok számára nyújtanak biztonságos teret.

Több típusú lakosztály van a speciális szállodákban

A rovarhotelekben megtalálhatól növényi szárból épült lakosztályok mellett kövekből, illetve fából épült szobák is. Mindegyik típus eltérő származású vendégek számára ideális, így az egyenlőség jegyében mindenfajta ízlésű látogató számára megfelelő ellátást biztosítanak. A részletekről ebben a videóban tudhatunk meg többet:

Rovarhotelek Budapesten

A magyar főváros 10 pontján vannak jelenleg ilyen speciális, állatbarát létesítmények, avagy állati jó kütyük:

  • Nehru part,
  • Hajógyári-sziget,
  • Tabán,
  • Vérmező
  • II. János Pál pápa tér
  • Függetlenségi park,
  • Feneketlen-tó
  • Margitsziget
  • Apor Vilmos tér
  • Múzeumkert

Mi a véleményed? Itt megírhatod! Ha az állatok mellett érdekel a wellness és utazás is, akkor csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz szállás véleményekről, fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is.

Mr Spabook
forrás: FŐKERT hivatalos & We Love Budapest