5 magyar városban épül új tanuszoda

by Waterfan

Uszodaépítési dömping indulhat a Magyar Közlönyben megjelent határozatok alapján. A fejlesztések nyomán 3 magyar vidéki város és 1 község gazdagodik majd egy-egy új tanuszodával, míg az 5. beruházás esetében felújítás történik.

Új tanuszoda építési hullám indul

  • Kapuvári tanuszoda
  • Körösladányi sportcsarnok és uszoda
  • Mosonmagyaróvári tanuszoda
  • Nagyvarsányi tanuszoda
  • Nyíradonyi Harangi Imre Rendezvénycsarnok és Uszoda felújítása

Kapuvári tanuszoda

Uszoda építési hullám kormányzati támogatás Kapuvári tanuszoda
forrás: Kisalföld.hu

A kapuvári tanuszoda a kerékpároscentrum mellett épül fel, a kivitelezésre 480 nap áll rendelkezésre. A létesítmény alapvetően nem rekreációs céllal épül, a fő funkciókra korlátozódik. Helyet kap egy 25 méter hosszú, 15 méter széles, 6 pályás, közel 2 méter mélységű úszómedence, valamint egy másik, 10 x 6 méteres, 80 centiméteres mély medence is. A klasszikus elrendezésnek megfelelően, közvetlenül a bejárat után lesz a pénztárhelyiség, egy büfé, két oldalon pedig 1-1 öltözőszárny a megfelelő szociális helyiségekkel és vizesblokkokkal. A földszint közel 1100 négyzetméter alapterületű lesz, a pinceszinten, illetve a padláson a gépészet kap majd helyet.

A tanuszodák üzemeltetését az állam átvállalja, üzemeltetőjük a Nemzeti Sportközpontok lesz.

Ők üzemeltetik a dagály fürdőt is, amiről többször volt már szó.

A kormány döntése értelmében az uszoda építését a központi költségvetésből finanszírozzák és a kiemelt kormányzati magasépítési beruházások között tartják számon. 2021-ben 850 millió, míg 2022-ben a fennmaradó 387 millió forintos összeg áll majd rendelkezésre. Gyopáros Alpár képviselő témában tett rádió nyilatkozata itt hallgatható meg.

Körösladányi sportcsarnok és uszoda előkészítése

Ebben az esetben még kapavágás nem fog történni, ugyanis 2021. július 31-ig, 74 millió forintból az lesz a feladat, hogy előkészítsék a beruházást.

Mosonmagyaróvári tanuszoda

A mosonmagyaróvári tanuszoda megépítéséhez legfeljebb 1 milliárd forintos költségvetési keretet határoztak meg, amelyből 2021-ben 406 milliót , 2022-ben pedig 594 millió forintot kap majd a beruházás.

Nagyvarsányi tanuszoda

A nagyvarsányi tanuszoda esetében a Körösladányi sportcsarnokhoz hasonlóan előkészítési munkálat kezdődnek meg, egyelőre 15 millió forintból.

Nyíradonyi Harangi Imre Rendezvénycsarnok és Uszoda felújítása

A felújítás koncepciójáról, az előkészítési feladatok meghatározásáról és az ezekhez kapcsolódó költségvetésről 2020. december 31-ig kell leadni az előterjesztést, ami alapján majd a jövőbeli támogatás megítélhetővé válik.

Várunk csoportunkban, ahol folyamatosan értesülhetsz fürdőkkel kapcsolatos hírekről, eseményekről, akciókról. Örömteli hírek? Akkor oszd meg, másokat is érdekelhet!

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó
turisztikai fejlesztési menedzser

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben