Palatinus strand medence

Első nap a strandon – újranyitott a budapesti strandok többsége

by admin

A budapesti strandok újranyitása hozzájárul ahhoz, hogy visszatérjen az élet a tetszhalott városba. Milyen volt az első nap?

Felhős. Egyetlen szóba belesűrítve, de ettől még lehetett belőle jó dolgokat kihozni. Nekem például sikerült svéd húsgolyót is meg egy új íróasztalt, amin elkészülhetnek majd a jövőbeli írások az oldalra. Ezenközben pedig ismét betehettük a lábujjhegyünket a budapesti strandok medencéibe, méghozzá több helyen is. Több lábujjunkat is!

Híradásomban a Palatinus hangulatát mutatom be Nektek. Elöljáróban annyit: a társasházi lépcsőn jóval nagyobb eséllyel jön szembe a gonosz, mint a strandon, legalábbis a maiak alapján.

pala járat ingyenes strandjárat Palatinus

Ingyenes Pala Járat

A Palatinus Strandfürdő 2 irányból közelíthető meg, ide nem számítva a helikopteres érkezést, de az kevesek kiváltsága. Akinek mégis összejön, legyen olyan kedves és küldjön egy videót róla, köszönöm. Nekünk, pipacsmezei polgároknak van viszont BKV bérletünk, vagy ha nincsen, akkor most még egy ideig – talán júni végéig? – ingyenes a parkolás a Margitszigeten is! Csak megsúgom: kell kérni jegyet, de kifelé automatikusan kienged a sorompó, nem kell fizetni.

Akik pedig bármilyen okból a Margit híd felől jönnek, se bérletük, se kedvük vagy erejük sétálni, akkor a Palatinus strand ingyenes szolgáltatásaként működő Pala Járat 30 percenként felkapja őket és egy elektromos strandbusszal teleportálja a Palatinus bejáratához.

Palatinus Margitsziget virágok

Belépve a strandra mindenkinek megnyugodhat a lelke, a park szépen rendben van, már nyílnak a zöldben a kerti virágok és a nap is hajlandó néha előbújni.

A távolságot könnyű tartani, persze nyilván mindig akad valaki, akinek nem sikerül, de hát láttunk már autót szembejönni az autópályán is.

Palatinus napozás Margitsziget
Saját kertjük van. Színházban ez páholy jegy lenne sokért, szóval most jó az ár/érték arány!

A kinti medencék üzemelnek, lehet csúszdázni is, komolyan, az a legjobb móka, máskor mindig sorba kell állni!

Palatinus medence szökőkút
Legálisan fürödhető szökőkút. Ilyen Rómában nincs.

A fürdőrajongók számára jó hír, hogy online is lehet venni jegyet, de aki szeretne, továbbra is megválthatja a helyszínen. Egyelőre – részben a nem túl hívogató, felhős időnek is köszönhetően – a tumultus elmaradt, de ahogy tudjuk, később sem lesz olyan, mint ahogyan megszokhattuk. A Palatinus nagyjából fél házzal fog tudni működni, a többi strand kevesebbel. Szóval hely mindig lesz, ahogy persze kockázat is, de a jelenlegi információk, jelenlegi számok és jelenlegi intézkedések alapján azt gondolom, hogy elenyésző kockázat mellett strandolhatunk, azaz biztonságosan. Egy kaja bevásárlás szerintem sokkalta több kockázatot hordoz, azt meg ugye hetente többször is megejtjük. Ha a hírek, számok változnak, akkor azok függvényében magam is változtatni fogom az ezzel kapcsolatos véleményemet.

Szóval ez most a helyzet, és/de örömmel olvasnánk a Ti beszámolóitokat és fényképeiteket is a wellness csoportunkban, itt pedig elmondhatjátok mit gondoltok.

Üdv,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben