Gyógyvizet találtak Sümeg városában

by Waterfan

Harmincnégy fokos metakovasav tartalmú termál-, illetve gyógyvizet találtak Sümegen a 2 évvel ezelőtt megkezdett kútfúrás eredményeként – számolt be róla a veol.hu.

A hír kuriózum hiszen ilyesmi azért nem minden nap történik! A gyógyvíz az több, mint a termálvíz, hiszen míg a termál “csak” meleg, addig a gyógyvíz lehet hideg is, meleg is, de mindenképpen gyógyhatású

Az újonnan felfedezett, 34 Celsius fokos gyógyvíz már első nap megtalálta az útját a sümegi Hotel Kapitány egyik medencéjébe, amit elkezdtek feltölteni vele. Ez a gyógyvíz metakovasav tartalma miatt bőrre, ízületekre is jótékony hatással van.

A városban termálfürdőt, a várhegy oldalába pedig siklót is terveznek a későbbiekben

– mondta a lap megkeresésére Papp Imre várkapitány.

A beszámoló szerint fia – aki sajnos már nincs közöttünk -, volt a kútfúrás engedélyeztetésének kezdeményezője. Abban bízott, hogy a szálloda melletti területen termál- illetve gyógyvizet találnak. Papp Imre kötelességének tartotta, hogy végigvigye fia tervét.

GALÉRIA ITT TEKINTHETŐ MEG

A mai bejelentéskor elhangzott, hogy a termál-gyógyvizet használni fogják a várban is, sőt a későbbiekben palackozni is szeretnék, mert a víz ivóvízkúrára is alkalmas.

Különleges felhasználási módot is terveznek, mert a termálvíz alkalmas lesz lóúsztató létesítésére is. A várjátékokban szereplő 40 ló intenzív igénybevételnek van kitéve, így a víz ilyen célú hasznosítása jótékony lesz számukra is.

Böjte Éva szállodaigazgató úgy értékelte a mai sikert, hogy a gyógyvíz a város további dinamikus fejlődését szolgálja.

Zárt wellness csoportunkban szállás véleményekről, fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is olvashatsz.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további érdekes és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben