Gyógyvizet találtak Sümeg városában

by Waterfan

Harmincnégy fokos metakovasav tartalmú termál-, illetve gyógyvizet találtak Sümegen a 2 évvel ezelőtt megkezdett kútfúrás eredményeként – számolt be róla a veol.hu.

A hír kuriózum hiszen ilyesmi azért nem minden nap történik! A gyógyvíz az több, mint a termálvíz, hiszen míg a termál “csak” meleg, addig a gyógyvíz lehet hideg is, meleg is, de mindenképpen gyógyhatású

Az újonnan felfedezett, 34 Celsius fokos gyógyvíz már első nap megtalálta az útját a sümegi Hotel Kapitány egyik medencéjébe, amit elkezdtek feltölteni vele. Ez a gyógyvíz metakovasav tartalma miatt bőrre, ízületekre is jótékony hatással van.

A városban termálfürdőt, a várhegy oldalába pedig siklót is terveznek a későbbiekben

– mondta a lap megkeresésére Papp Imre várkapitány.

A beszámoló szerint fia – aki sajnos már nincs közöttünk -, volt a kútfúrás engedélyeztetésének kezdeményezője. Abban bízott, hogy a szálloda melletti területen termál- illetve gyógyvizet találnak. Papp Imre kötelességének tartotta, hogy végigvigye fia tervét.

GALÉRIA ITT TEKINTHETŐ MEG

A mai bejelentéskor elhangzott, hogy a termál-gyógyvizet használni fogják a várban is, sőt a későbbiekben palackozni is szeretnék, mert a víz ivóvízkúrára is alkalmas.

Különleges felhasználási módot is terveznek, mert a termálvíz alkalmas lesz lóúsztató létesítésére is. A várjátékokban szereplő 40 ló intenzív igénybevételnek van kitéve, így a víz ilyen célú hasznosítása jótékony lesz számukra is.

Böjte Éva szállodaigazgató úgy értékelte a mai sikert, hogy a gyógyvíz a város további dinamikus fejlődését szolgálja.

Zárt wellness csoportunkban szállás véleményekről, fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is olvashatsz.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további érdekes és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Ez is érdekelhet

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben