Lenti termálfürdő és energiapark milliárdos fejlesztés

2,4 milliárdos fejlesztés a Lenti Termálfürdőben

by Waterfan

A Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark is továbbfejlődhet, ezúttal több, mint 2,4 milliárd forintos fejlesztés fog megvalósulni, aminek során megújul majd a fedett fürdő, az épület főbejárata és az étterem területe is. A gyógyászati kapacitást pedig a jelenlegi tízszeresére bővítik ki.

A Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark egészségturisztikai fejlesztéséről Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese úgy nyilatkozott, hogy:

a fejlesztéssel komoly esély van arra, hogy az eddiginél is több külföldi vendéget fogadjon Lenti és térsége. A koronavírus-járvány után, a most induló fejlesztések Lentit is a néhány év alatt a 2018-19-es szintre visszaálló turisztikai ágazat nyertesei közé emelhetik. Ezt segíti az is, hogy a kormány az idén 24 térségbeli magánszálláshely felújítására 82 millió forint támogatást biztosított abból a keretből, amelyből összesen 42 milliárd forintot nyújtott 14 ezer hazai magánszálláshely felújítására.

Növekedhet a vendégéjszakák száma Lentiben

Lenti látogatói a belföldi turisták mellett leginkább Ausztriából, Csehországból, Németországból, Szlovéniából és Lengyelországból érkeznek. Lenti és az egész térség vendégszámára jótékony hatással lehet majd az, hogy a közeli sármelléki repülőtér a Magyar Turisztikai Ügynökség vagyonkezelésébe került a közelmúltban:


A 8000-es lélekszámú kisvárosban néhány évvel ezelőtt nyílt meg az a 4 csillagos szálloda, amely az önkormányzat 3,3 milliárd forintos beruházásából valósult meg. A mostani 2,4 milliárd forint, amelyet a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. pályázatán nyertek el, a gyógyturizmus erősítését fogja szolgálni. Kuriózum, hogy az országban csak itt van lehetőség oxigénterápia alkalmazására.

A gyógyászati részleg jelenlegi 114 négyzetméteres területét a 10-szeresére bővítik, és az oxigénterápia mellett szén-dioxid-szoba, iszapfürdő, antigravitációs kezelő és krioszauna is épül a 9,5 hektáron elterülő, 14 medencével rendelkező gyógyfürdőben.
A beruházás nyomán a szálláshelyeken akár 50 százalékkal is megnövekedhet az átlagos tartózkodási idő a kezelésre érkező vendégek hosszabb tartózkodása miatt.

Érdekelnek az utazós hírek és némi háttér az utazós élmények mellett? Akkor gyógyfürdős csoportunk Neked szól! Élménybeszámolók mellett szakmai háttérről is találsz infókat, valamint eseményekről is értesülhetsz.

Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további minőségi és hasznos tartalmakat tehessek közzé.

címlap: Lenti Termálfürdő hivatalos FB
forrás: MTI

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben