Pásztói strand fejlesztése másfél milliárd forint

Másfél milliárdos fejlesztési támogatást kapott a Pásztói strand

by Waterfan

Pásztó 1,5 milliárd forint rendkívüli kormányzati támogatásban részesült, amelyet a pásztói strand fejlesztésére fordíthatnak. Termálvizes medence, élménymedencék, Jacuzzi, sókamra és természetesen szaunák is épülnek majd a Mátra kapujában

Pásztói strand fejlesztése 1,5 milliárd forint támogatásból

A jelenlegi tervek szerint a beruházás 2 éven belül valósulhat meg, amely eredményeképp Nógrád megye egyetlen termálvizes fürdője jön létre. A jelentőségét az adja, hogy a Mátra az egyik legnépszerűbb belföldi úti cél, de az aktív pihenési lehetőségek mellett eddig hiányzott az a lehetőség, ahol a rekreáció ilyen formában is megvalósulhat.

Korábban, 2019-ben a Pásztói strand számára már ítéltek meg 200 millió forint fejlesztési pénzt, ugyanakkor menet közben kiderült, hogy a vízelvezetés nem megfelelően volt megoldva, amin javítani kell és a termálvíz hőmérséklete sem volt olyan magas, mint ahogyan arra számítottak. A víz 32 Celsius fokos, ezért ráfűtenek egy környezetbarát, napelemes rendszerrel is.

A mostani fejlesztés során jóval komolyabb építkezés kezdődhet, amely túlmutat egy egyszerű felújítás dimenzióin. Új kültéri és beltéri élménymedencék fognak épülni, számos olyan szolgáltatással, amelyek a jelenlegi strandon még nem érhetők el.

Az új Pásztói strandfürdő télen-nyáron várja majd a fürdőzni szerető vendégeket és megszűnik a mostani szezonalitás, amit a fedett részleg hiánya okoz. Eddig a strandfürdő kültéri, idényszerűen üzemelő strand volt, amely csak június 1. és augusztus 31. között üzemelt.

Pásztó a Mátra-Bükk turisztikai térség része az MTÜ által nemrég bemutatott 11 magyarországi turisztikai térség kiemelt fejlesztési koncepciójában, így a mostani bejelentés összhangban áll ezzel a stratégiával.

Uszoda is épül Pásztó városában!

A strand fejlesztésétől független, másik, állami beruházásban, várhatóan 2021-ben kezdődik meg a Pásztó Városi Uszoda építése is, amely a városközpontban kap majd helyet.

Pásztói strand fejlesztés másfél milliárd forint
Képek forrása Dr. Becsó Károly FB oldala

Érdekelnek a wellness és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is. Ha úgy gondolod, elég részletes volt a cikk, oszd meg másokkal, hogy teret kapjon a minőség a neten! Mit szólsz? Mondd el itt!

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben