Másfél milliárdos fejlesztési támogatást kapott a Pásztói strand

by Waterfan
Pásztói strand fejlesztése másfél milliárd forint

Pásztó 1,5 milliárd forint rendkívüli kormányzati támogatásban részesült, amelyet a pásztói strand fejlesztésére fordíthatnak. Termálvizes medence, élménymedencék, Jacuzzi, sókamra és természetesen szaunák is épülnek majd a Mátra kapujában

Pásztói strand fejlesztése 1,5 milliárd forint támogatásból

A jelenlegi tervek szerint a beruházás 2 éven belül valósulhat meg, amely eredményeképp Nógrád megye egyetlen termálvizes fürdője jön létre. A jelentőségét az adja, hogy a Mátra az egyik legnépszerűbb belföldi úti cél, de az aktív pihenési lehetőségek mellett eddig hiányzott az a lehetőség, ahol a rekreáció ilyen formában is megvalósulhat.

Korábban, 2019-ben a Pásztói strand számára már ítéltek meg 200 millió forint fejlesztési pénzt, ugyanakkor menet közben kiderült, hogy a vízelvezetés nem megfelelően volt megoldva, amin javítani kell és a termálvíz hőmérséklete sem volt olyan magas, mint ahogyan arra számítottak. A víz 32 Celsius fokos, ezért ráfűtenek egy környezetbarát, napelemes rendszerrel is.

A mostani fejlesztés során jóval komolyabb építkezés kezdődhet, amely túlmutat egy egyszerű felújítás dimenzióin. Új kültéri és beltéri élménymedencék fognak épülni, számos olyan szolgáltatással, amelyek a jelenlegi strandon még nem érhetők el.

Az új Pásztói strandfürdő télen-nyáron várja majd a fürdőzni szerető vendégeket és megszűnik a mostani szezonalitás, amit a fedett részleg hiánya okoz. Eddig a strandfürdő kültéri, idényszerűen üzemelő strand volt, amely csak június 1. és augusztus 31. között üzemelt.

Pásztó a Mátra-Bükk turisztikai térség része az MTÜ által nemrég bemutatott 11 magyarországi turisztikai térség kiemelt fejlesztési koncepciójában, így a mostani bejelentés összhangban áll ezzel a stratégiával.

Uszoda is épül Pásztó városában!

A strand fejlesztésétől független, másik, állami beruházásban, várhatóan 2021-ben kezdődik meg a Pásztó Városi Uszoda építése is, amely a városközpontban kap majd helyet.

Pásztói strand fejlesztés másfél milliárd forint
Képek forrása Dr. Becsó Károly FB oldala

Érdekelnek a wellness és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is. Ha úgy gondolod, elég részletes volt a cikk, oszd meg másokkal, hogy teret kapjon a minőség a neten! Mit szólsz? Mondd el itt!

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.

Ez is érdekelhet

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben