Szigetvári Látványfürdő feljelentés sikkasztás

Szigetvári Látványfürdő: feljelentés lett a fürdő fejlesztésből

by Waterfan

A szigetvári önkormányzat költségvetési csalás miatt feljelentést tett az építési munkákat végző vállalkozással szemben, mert az szerintük nem teljesítette megfelelően a Szigetvári Látványfürdő építési munkáit – tudósít róla az ATV.

A vállalkozás ügyvezetője azt állítja, hogy ők elvégezték a munkát, sőt azok egy részét saját zsebből finanszírozták. A kivitelező szerint jelenleg 75 százalékos készültségnél tart a fürdő kivitelezése, de az önkormányzat ezt vitatja. A kirendelt igazságügyi szakértő megállapítása alapján nagyjából 37-38 százalékon áll a kivitelezés.

A kivitelezést végző vállalkozás vezetője szerint ez a becslés hibás, mert a lápos területen rengeteg olyan munkát végeztek el, ami nem látványos, mivel a föld alatt van.

A beruházás befejezését 7 hónapra vállalták, de a járvány miatt csak 3 hónapot dolgoztak. Zöldi Zoltán, a Building Tech Kft. ügyvezetője úgy nyilatkozott:

25 százalék elszámolásnál tulajdonképpen a pénzünknél voltunk, és onnantól kezdve mi finanszíroztuk meg. Ki az, aki ebben el tudott követni bármilyen csalást? Jelzem, nem a mi érdekünk volt a határidőben bent maradni, hogy ne kelljen az államnak visszafizetni a közbeszerzési pénzt, hanem ez a városnak volt az érdeke, a polgármester úrnak, és, gondolom, az önkormányzat dolgozóinak.

Időközben a NAV is elindított a vizsgálatot az ügyben, az önkormányzat pedig új közbeszerzési eljárást írt ki. Szigetvár reményei szerint az állam is segíteni fog, és a már megigényelt 200 millió forintos pluszköltséget is biztosítják a település fürdője számára.

Fürdőrajongóként csak azt remélhetjük, hogy sikerül tiszta vizet önteni a leendő medencékbe, és a helyzetet korrektül, igazságosan el lehet majd rendezni. Ami biztos, a Spabook az elsők között fog tudósítani róla, ha a fürdő elkészül és látogathatóvá válik.

A Szigetvári Gyógyfürdő működését nem befolyásolja ez a herce-hurca, másik egységről van szó. A Szigetvári Gyógyfürdő jelenleg is várja a kezelésre érkező vendégeket, de természetesen a korlátozásoknak megfelelően a medencék és a fürdő zárva tart.

Érdekelnek a fürdős és wellness hírek? Akkor gyógyfürdős csoportunk Neked szól! Élménybeszámolók mellett szakmai háttérről is találsz infókat, valamint eseményekről is értesülhetsz.

Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

címlap: ATV

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben