Tamási fürdő fejlesztése milliárd forint MTÜ

1,5 MILLIÁRD FORINT A TAMÁSI ABILITY GYÓGYFÜRDŐ TOVÁBBFEJLESZTÉSÉRE

by Waterfan

A Tamási fürdő komoly fejlesztés előtt áll, a gyógyfürdő fejlesztésére 1,5 milliárd forint állami támogatás áll rendelkezésre – derült ki a mai online sajtótájékoztatón, amelyen a város és az MTÜ képviselői ismertették a projektet.

A Tamási fürdő dióhéjban

A Tamási fürdő 1970-es évek elején épült, nem csak a helyiek, hanem a térségben élők számára is vonzó. Ha a Balatonnál kevésbé barátságos az idő, akkor sok nyaraló vendég is meglátogatja a fürdőt.

Tamási gyógyfürdő fejlesztése milliárd forint kültéri medencék

2011-től kezdve nagyjából évente 160-180 ezer látogatót vonz a fürdő Tamásiba.

Gyógyvizes medencék mellett élménymedencék is találhatók a létesítményben, amely most továbbfejlesztés előtt áll.

Indulhat a Tamási fürdő 1,5 milliárd forintos fejlesztése

Tamási polgármestere elmondta, hogy a városnak nincsen ahhoz elegendő saját forrása, hogy a fürdő nagyszabású fejlesztését hajtsa végre, különösen tekintettel a régi, kültéri fürdő részre. Nagy öröm a város számára, hogy központi támogatásban részesül és a fürdő retro részének modernizálását is megkezdhetik.

Az előkészítési szakaszra és a megvalósíthatósági tanulmányra, valamint a tervezés és közbeszerzés lebonyolítására 50 millió forint áll rendelkezésre az idei évben, utána pedig indulhat a látványosabb rész az építkezésekkel.

A 1,5 milliárd forintos keretből megújulnak a medencék, a gépészet, az öltözők, a parkoló, és különböző élményelemekkel, nagyobb csúszdaparkkal fog gazdagodni a tamási fürdő egysége.

Az ability funkció meg fog maradni, hogy a mozgáskorlátozottak számára nyújtott szolgáltatások továbbra is magas, sőt még magasabb színvonalon tudjanak működni. A fejlesztés nyomán a gyógyászati, gyógyfürdő jelleg immáron a nyitott részen is helyet kap majd, nem csak a fedett területen.

A városvezető reményei szerint tovább fog növekedni a látogatók száma és ezzel a fürdő hozzájárulhat új munkahelyek kialakításához is.

Tamási turizmusa, fejlesztések

A környéket is igyekeztek vendégbaráttá tenni, fejlesztették a kerékpárút hálózatot, a szomszéd falvakkal megvalósult az összeköttetés, de új útvonalat is terveznek még építeni. A kerékpáros turizmus fejlesztése tehát fókuszban van, amellett, hogy a természeti adottságoknak megfelelően a vadászati turizmus is jelen van a térségben.

A fürdő közelében épült egy túrapont iroda, valamint egy ökoturisztikai látogatópont is létesült Dám Pont néven, mert a környék egyik ikonikus állata a dám vad. Sajnos ezt a járvány miatt még nem lehetett megnyitni a nagyközönség számára.

Az egykori Tamási vár helyén családi élménypark és kilátó kapott helyet, közvetlenül a fürdő szomszédságában pedig 2 hektáros park is épült, itt fog helyet kapni a hamarosan megépülő városi tanuszoda is.

Tamási rendszeresen szervez kulturális eseményeket, például a Trófea vad gasztronómiai fesztivált.

Nagyobb méretű szálloda jelenleg nincsen a városban, inkább kisebb magánszálláshelyek a jellemzőek, valamint van egy önkormányzati tulajdonban lévő kemping is. Hosszú távon elképzelhető és hasznos lenne egy 4 csillagos szálloda létrehozása a településen.

A város elindította a hely gyógyhellyé minősítését, amivel kapcsolatban jelenleg a zaj és levegőminőség mérési vizsgálatok zajlanak.

Az idegenforgalom fellendítéséhez fontos kiindulási alap a Tamási fürdő továbbfejlesztése, a sportolási, rekreációs funkciók, vadászati, horgászati, kerékpáros turizmus kínálatának erősítése.

Könnyid László az MTÜ részéről kiemelte a mozgáskorlátozottak számára nyújtott szolgáltatások fontosságát.

Érdekelnek a fürdős és wellness hírek? Akkor gyógyfürdős csoportunk Neked szól! Élménybeszámolók mellett szakmai háttérről is találsz infókat, valamint eseményekről is értesülhetsz.

Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben