Kimpton hotel nyílik a budapesti Bem téren

by Kassay Tamás
Kimpton hotel Budapest Bem tér IHG

Az IHG Hotels & Resorts, a világ egyik legismertebb szállodalánca megnyitja első magyarországi Kimpton szállodáját Budapesten a Bem téren az egykori Radetzky-laktanya területén, miután aláírták az erről szóló megállapodást a MAM Buda Project Kft.-vel, az épület tulajdonosával – közölte a hotel fejlesztője, a Market Asset Management Zrt. az MTI-vel kedden.

Aki nem ismerné, annak pár szóban bemutatom az IHG Hotels & Resorts vállalatot és magyar érdekeltségeit:
jelenleg három magyarországi szállodával rendelkezik, ezek az InterContinental Hotels & Resorts, a Crowne Plaza Hotels & Resorts, és a Holiday Inn Hotels & Resorts, illetve kettő kivitelezés alatt áll. Az IHG-nek közel 6000 szállodája van több mint 100 országban, és további 1800 áll kivitelezés alatt, szállodáiban és vállalati irodáiban világszerte körülbelül 350 ezren dolgoznak.

A Kimpton hotel 127 szobás háza várhatóan 2024-től fogad majd vendégeket.

Willemijn Geels, az IHG Hotels & Resorts európai fejlesztési alelnöke elmondta: “Budapest Európa egyik legnépszerűbb úti célja, gyönyörű UNESCO világörökségi helyszínekkel, valamint a helyi üzleti központként gyorsan növekvő vállalati igényekkel. Ideális választás a Kimpton márkánk számára, amelynek szívből jövő, személyre szabott szolgáltatása és merész dizájnja jól fog illeszkedni ebbe a vibráló városba. Láttuk, hogy luxus butik kínálatunkat milyen jól fogadták Európában, és ez az új szerződéskötés csak megerősíti a Kimpton nemzetközi terjeszkedésének lendületét.

Az ingatlan tulajdonosa és fejlesztője a Market Asset Management Zrt., a Market-csoport tagja, amely egy erre létrehozott projektcégen, a MAM Buda Project Kft.-n keresztül bonyolítja le a beruházást. A Market Építő Zrt., a projekt generálkivitelezője a hazai építőipari szektor vezető magasépítő vállalata, az elmúlt 25 év során több mint 730 létesítmény megvalósításában vett részt, köztük több olyan fontos műemlék és hotelépület munkálataiban, mint a Párisi Udvar Budapesten. A beruházás értéke sajnos nem nyilvános.

Scheer Sándor, a Market Asset Management Zrt. elnöke így nyilatkozott: “Nagy örömmel dolgozunk együtt az IHG Hotels & Resorts-szal, hogy a Kimptont Budapestre hozzuk. Láttuk a márka sikerét Európa-szerte, és izgatottan várjuk, hogy egy egyedülálló és egyedi luxuskínálatot hozhatunk Budapestre, amely a piac egy új szegletét hódítja meg”.

A Kimpton 2017-ben nyitotta meg első európai hoteljét, a Kimpton De Wittet Amszterdamban, Hollandiában, és azóta Párizstól Barcelonáig, Londontól Edingurgh-ig több szállodát is üzemeltet. Európában jelenleg hét Kimpton hotel van, és további 4 tervezés alatt, olyan városokban, mint Mallorca vagy Frankfurt. A Kimpton világszerte összesen 75 szállodát üzemeltet és 32 megnyitását tervezi. A Kimpton 2015 januárjában lett az IHG Hotels & Resorts szállodacsalád tagja.

Az utazás világának precíz híreiért csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.