klímasemleges hotel Dánia Green Solution hotel

Klímasemleges, tetőmedencés szálloda nyílik Dániában 2021-ben

by Waterfan

A dán Bornholm szigeten található Hotel Green Solution House (Hotel GSH) vadonatúj szárnnyal bővül 2021-ben. Az épületrészt olyan fából készült anyagokból építették, burkolték és hőszigetelték, amelyek CO2-semlegesek és klímasemlegesek, sőt, a beruházó szerint egyenesen klímapozitívak is.

A jelenleg épülő új, 24 szobás szárny spa részlege a tetőtéri medencével kellemes kikapcsolódást ígér. A wellness szolgáltatások mellett konferenciaterem is rendelkezésre áll majd, amelyet ugyanaz a csapat tervez, amely eredetileg 2015-ben építette a Hotel GSH első fázisát. A fejlesztés a dán 3XN építésziroda és házon belüli zöld fejlesztésekért felelős részlege, a GXN közreműködésével valósul meg.

„Az ötlet egyszerű, hisszük, hogy a klímapozitív építészet ötvözi a jó dizájnt és a jó üzletet.”

Kasper Guldager Jensen, a 3XN partnere és a GXN alapítója

A szálloda új szárnya amellett, hogy teljes mértékben fa, kiválóan felhasználja a bútorok és a felületek gyártása során keletkezett hulladékokat. A helyi gránitbányából származó törmeléket pedig a konferenciatermek díszítésére használják fel.

A természetes kő elősegíti a konferencia terem hőmérsékletének környezetbarát szabályozását, mivel a gránit jól tárolja a hőt. Az épület szellőztetését tetőablakokkal és nyitott területek megfelelő összekapcsolásával oldják meg, ezáltal kiküszöbölik a klasszikus légkondicionálási megoldások szükségességét.

A szálloda már jelenleg is számos zöld megoldást használ az okos szobák elektronikus megoldásain keresztül a csapadékvíz optimális felhasználásán át, de mind közül az egyik leglátványosabb, hogy mindenhova napelemeket építettek, ahová csak lehetett, például a képen is látható módon, az erkélyek korlátjába is.

Emellett igyekeztek úgy építeni a házat, hogy mind a fény, mind pedig a levegő minél jobban átjárhassa nyáron, és a napfény fűthesse télen.

Érdekelnek a wellness és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is.

Jó utat, sok élményt,
Mr Spabook
okl. turisztikai fejlesztési menedzser,
vendégélmény tanácsadó
forrás és képek: Hotel GSH hivatalos, Spabusiness

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben