Koszovó szállások hotel Morea

Mesebeli szállás Koszovóban

by admin

Koszóvóban csodás hegyek között lehet túrázni, barangolni, jókat enni, de hogy ennyire jó szállások is vannak, az meglepett.

Lélegzetelállító panoráma Prizren közelében, mutatom videón:

Szállás Koszovóban – Hotel Morea, Prevalla

Prizrentől úgy jó 20-30 km-re található Prevalla, évszaktól függően zöldellő, vagy hófehér hegyoldalakkal várja a kirándulni vágyókat. Rengeteg család jár ide, a közelben vannak szedett-vedett, de nagyon jópofa vidámparkok, szól a zene és magával ragadó az egész hely.

Itt a környéken alapvetően vendégházakban lehet megszállni, ha valaki többre, másra, elegánsra vágyik, akkor már kevés a lehetőség én pedig a Hotel Morea szállodáját ajánlom, ami számomra életre szóló emlékeket adott. Elég csak elhúzni a csodás, elegáns, barna függönyt és kipillantani a nyáron is hófödte hegycsúcsokra. Lehetnénk akár Svájcban is, csak ez sokkal emberközelibb, elérhetőbb, szenvtelenebb és számomra élvezhetőbb is.

A személyzet nagyon segítőkész, de az tény, hogy nem olyan profi, mint a fejlett csúcshotelek csúcsképzett személyzete. De nem is feladatuk, azt hiszem. Elég az, hogy jó szándékúak, közvetlenek és igyekeznek a vendég kedvében járni.

A reggeli korrekt, a tálalás és a teríték elegáns, az étterem hangulata egyedi és karakteres. A kilátás onnan is parádés. És hogyan kerültem ide? Na ez a legjobb az egészben! Aki most nem olvassa tovább, sokat veszít. (Kivéve, aki már olvasta a fészen, mert az már nyert.)

Történetem Koszovóban – avagy mit ad a stoppolás

2 éve ezen a napon KOSZOVÓBAN kinéztem egy helyet a hegyekben, ahová nem volt tömegközlekedés. Gondoltam, AUTÓSTOP csak fog azért működni.
Azt viszont nem gondoltam, hogy ahogy kitettem a kezem, szinte azonnal megálltak felvenni. Minden sofőr másik élettörténet, de mindegyikben közös volt, hogy beszéltünk a háborúról, amit ők gyerekként vagy fiatal felnőttként éltek át, és arról, hogy azért beszél mindegyikük flottul németül, mert költői túlzással élve szinte minden élet- és munkaképes férfiember a németeknél próbált szerencsét.

Mostanra elkezdtek hazatelepülni, vállalkozásba fogtak, vendégházakat nyitottak, meg ki tudja még mit alkottak.

De közös bennük az, hogy nagyon jól tudják, hogy mi az, hogy SZÜKSÉG. Mert a bajban megtapasztalták, és egymásra voltak utalva. Az etnikai vonalba nem megyek bele, nyilván van most is megosztottság bizonyos területeken. De ki-ki a maga oldalán megélte a szükséget, éppen ezért adni is tudnak. Azt látták, hogy valaki szeretne előbbre jutni és tudnak benne segíteni.

Megtették.

Te is megtennéd másokkal, másokért?

Szeretettel,
Mr Spabook
ui.: köszönöm az évfolyamtársaimnak, akikkel egymást segítettük az utolsó pillanatokban, és gratulálok nektek, hogy összeraktuk a cuccot! Kiskoromban még nem voltam annyira odáig ettől, de így munka mellett éjszakánként nagyon más az íze. Olyan jó whiskey-s. Na jó nem, de egy pálinka most már igazán kijár. És azt még Koszovóban is szívesen kóstolnák velünk a helyiek.

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben