bakancs

Hamuban sült pogácsa helyett egy kis bakancsvásárlási kalauz (X)

by admin

A természet ajándékainak felfedezése olyan cél, ami megannyi élményt tartogat, és aminek a valódi értéke felbecsülhetetlen. Általában a túrázók eleinte kisebb erdei sétákkal kezdik, könnyű, kiépített terepen, ahova a minőségi sportcipők tökéletesen megfelelőek. Viszont ha magasabb a tét, avagy idővel a hegyek is vonzóvá válnak, meg persze a sziklák megmászása, akkor nem vitás, elengedhetetlen egy maximálisan megbízható, lábakra szabott úti társ.

A kényelem nem szenvedhet csorbát!

Az egyik legfontosabb kitétel a túrabakancs beszerzésénél, hogy a komfortosság megtapasztalása nem egy lehetséges opció, hanem kőbe vésett kritérium. Hiszen kényelem nélkül mi marad? Folyamatos diszkomfortos érzet, ami ráadásként balesetveszélyes helyzeteket is teremthet. Önmagában a nehezített terep kihívásainak kezelése sem mindig egyszerű, ám ha ehhez még olyan zavaró tényezők is hozzáadódnak, mint a lábbelik alkalmatlansága, az súlyos problémákhoz vezethet. Nem éri meg kockáztatni! A túrázásra tervezett bakancs egyik ismérve, hogy kényelem terén nem ismer tréfát. Konkrétan kényezteti a lábujjakat, lábfejeket, és stabilan tartja a bokákat, ezzel egyébként az egész vázrendszer számára támasztékként szolgál. A csúszásmentes talp, a megerősített orr, a magas szár olyan jellemvonások, amik különösen hosszú túrák idején nélkülözhetetlenek a jó közérzet borítékolásához.

Hol marad a kellem?

Természetesen, ha a funkcionalitással szorosan összefüggő jellemvonások a helyükre kerültek, akkor következhetnek az esztétikummal kapcsolatos tényezők, mert nyilván a szemek legeltetése is lényeges. Azt talán mondanunk sem kell, hogy bár a világosabb árnyalatok nagyon jól mutatnak, de sáros környezetben hamar elveszítik a vonzerejüket, úgyhogy ha gyanítható a rendszeres sárdagonyázás, akkor praktikusabb a sötétebb színek közül válogatni. Ami pedig a modell kialakítását, formavilágát illeti, ahány gyártó, annyi megoldás, megéri tehát alaposan körbejárni a kínálat tagjait, így gyakorlatilag egy az egyben garantálható a testet és lelket kényeztető választás.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben