hova menjünk májusi kiránduláson út hosszú hétvégéhez

Hová menjünk a májusi kiránduláson? Út a hosszú hétvégéhez (X)

by admin

A májusi pünkösdi hétvége, mint az egyik hosszú hétvége az év során, arra ösztönöz, hogy elhagyjuk otthonunkat, és kihasználjuk a nyár eleji gyönyörű időt. A természet már felébredt a téli álom után, így várja a turistákat, hogy megvalósítsák elképzeléseiket az év eme gyönyörű időszakában, és felfedezzék a világot. Összegyűjtöttünk neked néhány ötletet, hogy hova menjetek egy csodás májusi hétvégén, hogy tényleg feledhetetlen élményt szerezzetek magatoknak.

Hova érdemes útra kelni a pünkösdi hosszú hétvégén?

Van egy jó hírünk: májusban nem csupán a pünkösdhétfővel nyerünk egy hosszú hétvégét, így egy lehetőséget egy felejthetetlen utazásra, hanem a május 1-én tartott munka ünnepével is bezsebelhetünk magunknak egy csodás utazási élményt, így két alternatívát is javaslunk, váltsátok valóra legalább az egyiket! Mit szólnátok egy repülőjegy Dubai opcióhoz?

Dubai az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb városa, amely a száraz szubtrópusi éghajlati övezetben található. Ez azt jelenti, hogy a nyár meleg és száraz, a levegő átlaghőmérséklete meghaladja a 40 Celsius-fokot, míg a tél meleg, 22-30 Celsius-fok közötti hő értékekkel. A legmelegebb hónapok a június, a július és az augusztus, amikor a páratartalom elérheti a 90 százalékot is, ami európai mércével már nem éppen komfortzóna. Így a május a turisztikai szezon utolsó hónapja, amikor az ablakon kívüli hőmérők nappal körülbelül 35 Celsius-fokot mutatnak, ami éjszakára körülbelül 20 Celsius-fokig csökken.

hova menjünk májusi kiránduláson út hosszú hétvégéhez
View of various skyscrapers in Dubai Marina.

A világ leggyorsabban növekvő városaként emlegetett Dubai turisták millióit vonzza minden évben. Nem csoda, ez a jövő városa, amelyről sokan álmodoznak. Manapság pedig egy dubai utazás, akár egyedül is, könnyebben megszervezhető, mint amilyennek első blikkre látszik. Úgyhogy csak foglald le a repjegyed, keresd meg álmaid szállodáját, és indulj el Dubai felfedezésére!

A látnivalókban aztán nincs hiány. Mindenki talál valamit a maga számára. Felhőkarcolók, kilátók, bevásárlóközpontok, vidámparkok, vízi parkok, strandok, még mesterséges sípálya is van! A város régi részét is felfedezheted a hagyományos arab piacok bűvöletében. Kiruccanhatsz a sivatagba, ellátogathatsz más emírségekbe, vagy egyszerűen csak pihenhetsz egy luxusszállodában. Nem rossz ötlet, ugye?

Barcelona három napban? Remek ötlet!

Barcelona, ​​Katalónia fővárosa egy varázslatos város, amely elképesztő benyomást tesz mindenkire, aki úgy dönt, hogy meglátogatja. A turisták számára kínált érdekes műemlékek és látnivalók száma egyszerűen megszédíti az embert. Hogy mit érdemes megnézni itt? Azt hiszem, megkockáztathatjuk, hogy a Sagrada Familia Barcelona legnagyobb attrakciója.

hova menjünk májusi kiránduláson út hosszú hétvégéhez

Az 1882 óta épült bazilika a világ egyik leghíresebb szakrális épülete. A Sagrada Familia a ragyogó katalán építész, Antoni Gaudi életműve, aki számos híres barcelonai épület megalkotója. Az építészt lenyűgözte a természet, amit tökéletesen tükrözött terveiben. Végül a templomnak 18 tornya lesz, amelyek közül kizenkettő a 12 apostolnak, négy a 4 evangélistának van szentelve, egy Máriának és egy Jézusnak. Ha Barcelonában vagy, ide feltétlenül látogass el, nézd meg jól a betlehemes homlokzatot, amely a templom keleti oldalán található, és vess egy pillantást a Passió nyugati homlokzatára is.

Az építkezés befejezése után a templom bejárata a déli oldalon, a Dicsőség homlokzatán lesz. A Sagrada Familia látogatása rendkívüli élmény, Barcelona legfontosabb látnivalóinak listáját ezzel a templommal kell indítani! Az építészet, a hangulatos kocsmák, a jól karbantartott strandok és maga az éghajlat rendkívüli varázst ad Katalónia fővárosának, és arra ösztönöz, hogy látogasd meg, ismerkedj a déli kultúrával, és végre a saját szemeddel fedezd fel a legnépszerűbb pontjait. Kedvet kaptál? Nos, akkor most rögtön válaszd ki az optimális Barcelona repülőjegy alternatívát, és kalandra fel!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben