A kaszinóturizmus legjobb helyszínei Magyarországon (X)

by Kassay Tamás

A szerencsejátékok kialakulásának köszönhetően a kaszinózás számos országban a kultúra része lett. A kaszinók régen az ország, közművelődés, valamint gazdaság előlendítéseként jöttek létre, míg manapság ez megváltozott. Ma már nagyobb hangsúlyt fektetnek a szerencsejátékokra, valamint az egyéb szórakoztatási tevékenységekre, éppen ezért bevásárlóközpontokba, luxushajókra, valamint éttermek és szállodák köré építik a kaszinókat. Habár Magyarországon még léteznek hagyományos kaszinók, a legtöbb magyar online casino számottevően nagyobb népszerűségnek örvend. Ennek rengeteg oka van, például elérhetőbbek, olcsóbbak és könnyebb az online kaszinókkal játszani, mint elutazni a hagyományos kaszinókba. Ennek ellenére szerencsére sok opció közül lehet válogatni, és számos valódi kaszinó is elérhető azok számára, akik inkább a fizikai szerencsejátékozást részesítik előnyben.

Alábbi cikkünkben azokat a helyszíneket és városokat gyűjtöttük össze, ami a legjobb a kaszinóturizmus számára, és ahol a Magyarországon legálisan működő kaszinókat megtekintheted, vagy akár ki is próbálhatod.

Kaszinó helyszínek Magyarországon:

  • Budapest
  • Debrecen
  • Pécs
  • Sopron
  • Miskolc
  • Győr

Budapest

Valószínűleg nem meglepő, hogy listánkat Budapesttel kezdjük, hiszen Magyarország fővárosaként ez a legnépesebb és legnagyobb városa az országnak. Többek között ezért is kiemelendő, hiszen turizmus (főként kaszinóturizmus) szempontjából a legjobbnak számít. Budapest a szórakozás, kultúra, politika, valamint a kereskedelem központja, és összesen 5 kaszinó közül választhatunk, ha szeretnénk megtapasztalni a valódi kaszinózás élményét.

Budapest igen színes és érdekes történelemmel rendelkezik, hiszen egészen az 1. századig nyúlik vissza. Budapest kelta település volt 89 körül, melyet a rómaiak alapítottak a Danubius folyó partján, ezért nevezték el később a folyót Dunának. Az ősi történelemmel rendelkező város rendkívül jó közlekedési rendszerrel lett megépítve, természeti adottságaiban, kulturális (múzeum, gyógyfürdő, színház) tevékenységekben pedig bővelkedik. Ezenkívül a turisztikai látványosságok mellett rengeteg étterem, bár és szórakozóhely található a város központjában, éppen ezért a legjobb helyszín a kaszinó turizmus szempontjából.

Debrecen

Debrecen szintén kiváló kaszinók számára, mivel Magyarország második legnépesebb városa, ezenkívül a harmadik legnagyobb területen elhelyezkedő települése is. Népsűrűségéből és nagyságából adódóan rengeteg turista fordul meg a városban. Debrecenben számos szórakozási lehetőséggel lehet találkozni, és ezek közé sorolhatjuk a kaszinókat is. A Tiszántúli rész legnagyobb városa egyébként Kelet-Magyarországon helyezkedik el, amelynek létrehozását az 1300-as évek közepére lehet tenni. Gazdaságilag és turisztikailag is fontos szerepet játszik a város, mely a szórakoztatóipari városok között a második helyet foglalja el.

Pécs

Magyarország délnyugati részén található Pécs a Dunántúl legnagyobb települése. A város nagyjából a 2. század elején a rómaiak alapításával keletkezhetett, valamint ekkoriban pannon és kelta törzsek laktak itt. Pécs rengeteg színházzal, múzeummal, érdekes látnivalókkal és egyéb nagy múltú művelődési intézménnyel rendelkezik, emellett oktatás szempontjából is dobogós helyen állnak. A város leginkább borászatáról, gasztronómiájáról híres, ezért ha szeretnénk meglátogatni a pécsi kaszinót, akkor utána mindenképp érdemes kipróbálni egy-egy nevesebb étterem kínálatát is. A Pécsen található kaszinó egyébként amerikai rulettel, blackjack és póker játékokkal, illetve számos nyerőgéppel is rendelkezik.

Sopron

Sopron az ország egyik legrégebbi és legszebb városa, mely ősi történelemmel, és rengeteg látnivalóval rendelkezik. A bortermelő város építészeti szempontból is kiemelkedik a többi város közül, de sok érdekes látnivalóval és szórakoztatási lehetőségekkel is lehet találkozni Sopronban. A város Lackner nevű utcájában található kaszinóban van lehetőségünk élő játékokkal és nyerőgépekkel játszani, de a hagyományos pókertől kezdve egészen az új, modern nyerőgépes slots játékokig bármit ki lehet próbálni. 

Miskolc

Természetesen Miskolc is kiváló kaszinóturizmus szempontjából, hiszen elég nagy városnak számít, ahol szintén sok turista megfordul az évek során. A Kelet-Magyarországi kaszinó igazi trópusi dizájnt kapott, ahol számos pénznyerő automatával (összesen 64 darab) és hagyományos asztali játékkal lehet játszani. Miskolc városa egy megyei jogú város, ami a negyedik legnagyobbnak számít az országban. Gyönyörű természeti adottságokkal rendelkezik, ezenkívül számos rendezvényre lehet eljutni a városban. Miskolc kulturális és szórakozási lehetőségekben is bővelkedik, érdekessége pedig az, hogy rengeteg híres költő, színész, politikus, újságíró és sportoló is a városból származik.

Győr

A Győrben található kaszinó érdekessége az egyedi stílusán kívül az, hogy online is működnek. Maga a kaszinó épülete 850 négyzetméteren helyezkedik el, ezenkívül több, mint 150 nyerőgéppel és élőjátékkal rendelkezik. A kaszinó üzemeltetői rendszeresen rendeznek versenyeket is, ráadásul a weboldalon virtuális túra keretén belül szétnézhetünk az épület belsejében. Győr az ország egyik legjobban fejlődő városa, ami jelentősnek számít egyetemi, sport és gazdasági szempontból is.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben