réteges öltözködés hideg időben

Kültéri sportolás: erre lesz szükséged hideg időben! (X)

by admin

A szabadtéri mozgás nagyon jó ötletnek tűnik egészen addig, amíg meleg van, kellemes az idő. Általában addig is tart a lelkesedés, amíg el nem érkezik egy esős nap, vagy be nem köszöntenek az őszi hűvösebb napok. Ilyenkor ugyanis már nincs olyan egyszerű dolgunk, a saját érdekünkben oda kell figyelnünk arra, hogy mit veszünk fel, és nehéz meghatározni, hogy milyen az ideális öltözet, amikor hűvös időben mozgunk a szabadban. Szerencsére ezt a sportruházati cégek pontosan tudják, ezért minden adott, amire szükségünk van ahhoz, hogy ősszel és télen is sportolhatunk odakint.

A kulcs a réteges öltözködés

Azért nehéz eldönteni, hogy mit vegyünk fel kültéri sportoláshoz, mert bár a levegő hideg, tudjuk, hogy a mozgás hatására alaposan kimelegszünk. Nyilvánvalóan senki sem szeret úgy mozogni, hogy extrém melege van, és ez nem is kifejezetten egészséges. Meg kell találni az arany középutat, ami biztosítja, hogy ne fázzunk meg, de ne is legyen túlságosan melegünk. Ezt a középutat a réteges öltözködés jelenti.

Hogyan kell rétegesen öltözni?

Általában hajlamosak vagyunk télen a vastagabb ruhadarabok mellett dönteni, hogy minél kevesebbet kelljen felvenni, a sportolásnál azonban éppen ennek ellenkezőjét kell tennünk. Ha a szabadban szeretnénk mozogni, fontos, hogy ha melegünk van, anélkül tudjunk egy kicsit hűteni magunkon, hogy azonnal túl nagy hideghatás érjen, és megfázzunk.

Nyilvánvalóan nem jó, ha a kabát levétele után egy szál pólóban futunk például tovább. De ha van rajtunk aláöltözet, póló, pulóver, illetve még egy melegebb pulóver, és a legfelső rétegtől megszabadulunk, akkor jobban fogjuk érezni magunkat, de nem fogunk az izzadság miatt nedves bőrünket ért hideg hatására pillanatok alatt megbetegedni.

Minőségi sportruházat a hideg ellen

A hidegben való sportolás esetében még fontosabb a minőségi sportruházat, mint máskor, ugyanis csak a valóban színvonalas darabokkal garantálható, hogy a ruházatunk kellőképpen megtartja a meleget, ugyanakkor hatékonyan elvezeti a testünkről az izzadságot. Az Under Armour sportruházat termékei minden minőségi kritériumnak megfelelnek, így ezek közül bátran válogathatsz, ha hidegben sem szeretnéd abbahagyni a rendszeres kinti sportolást!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben