Milyen cipő a legalkalmasabb az első lépések megtételére? (X)

by admin

Kisgyermeked épp elkezdett járni? Akkor itt az ideje az első minőségi és kényelmes lábbeli beszerzésének, mely elkíséri az első félénk lépések megtétele során. Mit kell figyelembe venned az első kiscipő megvásárlása során?

Az első lépések a gyermek életének legfontosabb mérföldkövei közé tartoznak. Ehhez szorosan kapcsolódik gyermeked első lábbelijének kiválasztása is, ami rendkívül fontos, ezért nem szabad lebecsülnöd. Ha minőségi gyermekcipőt szeretnél vásárolni, megteheted a CCC webáruházban a CCC kuponkód felhasználásával, ahol nagy választékban találsz gyermekcipőket.

Ideje alkalmazkodni

A legtöbb kisgyermek 7-18 hónapos kora között kezd el járni. Az első kiscipő megvásárlásával azonban várnod kell egy kicsit, nem abban a pillanatban kell vásárolnod, amikor gyermeked első alkalommal feláll. Kezdetben a gyermekeknek nagyon nehéz összehangolniuk a mozgásukat és megtartaniuk az egyensúlyt. Nem szabad még jobban terhelnünk őket, és rájuk kényszeríteni a cipő viselését. Ha azt látod, hogy gyermeked a nap nagyobb részében már talpon marad, akkor eljött az idő a megfelelő lábbeli megvásárlásának, amely véd az érdes felületektől, ugyanakkor megfelelő támaszt biztosít járás közben.

A megfelelő méret

A megfelelő méret kiválasztása néha kemény dió lehet, mivel a gyermekek ebben a korban nagyon gyorsan nőnek. A cipő ne legyen túl nagy, ugyanakkor hosszabb ideig tartó viselés esetén se nyomjon sehol. Figyelembe kell venned azt is, hogy a láb kicsit megduzzad a nap folyamán, ezért az új cipő kipróbálása a délutáni órákban ideális. Tehát milyen méretet válassz? A megfelelő lábbelinek körülbelül 12-16 mm-rel hosszabbnak kell lennie, mint a leghosszabb lábujj. A gyermekek gyors növekedése miatt a szakértők azt javasolják, hogy 6-8 hetente mérd meg gyermeked lábát, és szükség esetén vásárolj nagyobb számot.

Megfelelő anyag

Gyermekcipő vásárlásakor előnyben kell részesítened a természetes anyagokat, amelyek jobban elvezetik az izzadságot, és nem okoznak fertőzésveszélyt. Különösen alkalmas a finom bőr, amely viselése során tökéletesen alkalmazkodik a láb formájához. Ha igazán jó minőségű cipőcskéket szeretnél, akkor irány a Nike webshop, ahol már a legkisebbek számára is széles választék vár. Az árakat pedig a Nike kupon tartja alacsonyan.

Fűző vagy tépőzár?

Minden rögzítési típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. A tépőzáras rögzítés sokkal gyorsabb és kényelmesebb, de ügyelned kell arra, hogy gyermeked időközben egyedül ne vegye le a cipőjét. A fűzők megkötése hosszabb, és bosszantóbb lehet az állandó le- és felhúzásnál, viszont kisebb az esélye annak, hogy gyermeked leveszi majd a cipőt. Győződj meg arról, hogy a fűzők elég hosszúak, és akár kétszer is megkötheted őket, hogy ne oldódjanak ki és ne okozzanak balesetet.

Mire kell még odafigyelned?

A cipőnek a lehető legkönnyebbnek kell lennie, hogy ne nehezítse meg gyermeked járását. A felesleges esések elkerülése érdekében fontolóra kell venned a csúszásmentes talpú cipők vásárlását. Továbbá nem ajánlott használt lábbelit vásárolni. A használt cipő alkalmazkodott az első viselője lábához, tehát az ilyen cipő viselése problémákat okozhat gyermeked lábfejének fejlődésében.

Szponzorált cikk a kuplio.hu támogatásával.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben