Mobiltelefon használati szokások 2023 (X)

by admin
mobiltelefon használat

A karácsonyfa alatt sokan találtak okostelefont, ami még mindig az egyik legnépszerűbb ajándéknak számít. Az árak viszont néha meglepően magasak, főleg akkor, ha jó minőségű, megbízható márkák legújabb modelljeiről van szó. A tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy gyakran akár több százezret is képesek kifizetni a fogyasztók a márkahűség jegyében. Mi várható 2023-ban? Merre mozdulnak a mobilhasználati szokások? Hogyan spórolnak leginkább a fogyasztók? Cikkünkben ennek járunk most utána.

Használtan tényleg olcsóbb?

A használt készülékek piaca minden korábbinál szélesebb. A szolgáltatók akciós ajánlatait sokan kihasználják, a korábbi telefonok pedig így a használt kínálatot gazdagítják. Alapvetően kétféle vásárló létezik. Vannak, akik kifejezetten a megfizethetőbb áron, olcsóbban beszerezhető készülékeket keresik, még akkor is, ha így csak használtan juthatnak hozzá a kiszemelt modellhez. Mások nem szívesen kötnek kompromisszumot, főleg úgy, hogy az elektronikai eszközök esetében nincs mód ténylegesen belenézni a készülékbe, és megtudni, nem bír-e az esetleg valamilyen rejtett hibával. Tény viszont, hogy az új készülékek árának emelkedésével és az infláció mértékével együtt a használt mobiltelefonok iránt is sokan érdeklődnek.

Dual SIM-es megoldások

Két telefont hordasz magaddal? Gyakran egy is kényelmetlen, főleg akkor, ha folyamatosan csörög, pittyeg. Nem véletlen, hogy a dual SIM-es készülékek nagy népszerűségnek örvendenek. Segítségükkel egyszerre két telefonszámot használhatsz egyetlen eszközzel. A megoldás kifejezetten javasolt azoknak, akik magán és céges számmal egyaránt rendelkeznek, és mindkettőt folyamatosan maguknál kell tartaniuk. Az elérhetőség nélkülözhetetlen, s ez a munka világában is gyakran van így.

Fókuszban a kártyafüggetlen okostelefonok

A mai kor embere igyekszik függetlenedni. A telefonszolgáltatók ugyan kihagyhatatlannak vélt ajánlatokkal, részletfizetési akciókkal kínálják a világmárkák népszerű modelljeit, de néha még ez sem elég meggyőző. A kártyafüggetlen okostelefonok bármelyik szolgáltató SIM kártyájával használhatóak, s így nem vagy kötve egyikhez sem, beleértve természetesen a hűségidőt is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan inkább választják az egy összegben kifizetett vételárat, mintsem a részletfizetést. Ez utóbbi akár addig húzódhat, míg a használt készülék már nem is számít majd újdonságnak. A kártyafüggetlenség és az egyösszegű kifizetés sokszor terelnek a racionális vásárlói döntések irányába.

Applikációk ingyen

Android vagy iOS? A kérdés ma is felmerül, ám a válasz napjainkban egyértelmű. Az iOS rendszer kedvelői semmiért nem cserélnék azt le az Androidra, és ez természetesen fordítva is igaz. Ha ingyenes applikációkkal gazdagítanád mindennapjaid, akkor érdemes az Android rendszert választani, hiszen itt ingyenesen tölthetsz le appokat. Persze fizetős változat is létezik, legyen szó bármilyen területről, de az ingyenes elérhetőség az Android rendszert használó mobiltelefonok mellett szólnak.

Internet korlátoktól függetlenül

Az okostelefon használati szokások egyértelműen az internet és a korlátlanság irányába mozdulnak. Várhatóan 2023-ban is mind többen használják majd a mobil eszközökön keresztül a világhálót, és élnek annak szabadságával email-ezés, vásárlás, ügyintézés, fizetés során. Gyakran nincs is gyorsabb módja annak, hogy utánanézzünk termékeknek, áraknak, szolgáltatásoknak, szabadidős lehetőségeknek, mint az okostelefon. Navigáció, életmódváltás, receptek, ismerkedés- sokáig sorolhatnánk azokat a témákat, amelyekre gyakran keresnek rá az okostelefont használók. Korosztályonként persze más és más a preferencia, de az online jelenlét ma már a telefonhasználat közben sem maradhat el.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben